Ανατροπή στη δίκη και στο βάθος… "σασμός" για το πιστολίδι σε ταβέρνα στις Γούβες

Κρήτη
Ανατροπή στη δίκη και στο βάθος… "σασμός" για το πιστολίδι σε ταβέρνα στις Γούβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 38χρονος αναφέρθηκε στο αιματηρό συμβάν, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το ότι έλαβε χώρα μπροστά στα μικρά παιδιά του

Με… ανατροπή ξεκίνησε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για το αιματηρό περιστατικό που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2021, έξω από ταβέρνα στις Άνω Γούβες Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί -μεταξύ άλλων- σοβαρά ένας 38χρονος πατέρας δύο παιδιών.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση, έλαβαν χώρα μαρτυρικές καταθέσεις και ακολούθησαν οι απολογίες των πέντε κατηγορουμένων. Κατόπιν, η Έδρα διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με την εισαγγελική πρόταση.

Η «ανατροπή» σχετίζεται με έναν εκ των πέντε κατηγορουμένων: Πρόκειται τον 33χρονο Κρητικό ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με την οποία βαρύνεται ο 30χρονος βασικός κατηγορούμενος. Τόσο ο 38χρονος παθών, όσο και η σύζυγός του είχαν καταθέσει το καλοκαίρι του 2021 ότι ο 33χρονος ήταν παρών στο περιστατικό, προτρέποντας, μάλιστα, τον βασικό κατηγορούμενο να πυροβολήσει τον 38χρονο «στον μπέτη».

Και οι δύο εν λόγω μάρτυρες έκαναν σήμερα λόγο για «παραγνωρισιά», επισημαίνοντας ότι αυτός που προέτρεψε τον 30χρονο να «ρίξει στον μπέτη» του 38χρονου, ήταν ένας άλλος κατηγορούμενος (πρόκειται για τον 19χρονο), συμπληρώνοντας, μάλιστα ότι ο 33χρονος δεν ήταν καν παρών στο συμβάν. Το ότι ο 33χρονος δεν ήταν παρών κατά το επίμαχο περιστατικό, υποστήριξαν και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν σήμερα στο δικαστήριο ο 38χρονος παθών, αλλά και ο 33χρονος κατηγορούμενος, οι δυο τους συνδέονται πλέον με συντεκνιά, κάνοντας ουσιαστικά σασμό και αφήνοντας πίσω τις όποιες διαφορές τους χώριζαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News