«Πάνω από μια κατσαρόλα είμαστε όλοι ίσοι…» - Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» στα Χανιά (βίντεο)

Κρήτη
«Πάνω από μια κατσαρόλα είμαστε όλοι ίσοι…» - Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» στα Χανιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», η οποία δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2011 από τον Κώστα Πολυχρονόπουλο

"Πάνω από μια κατσαρόλα είμαστε όλοι ίσοι.."

Αυτό είναι το μήνυμα που συνοδεύει την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», η οποία δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2011 από τον Κώστα Πολυχρονόπουλο. Από τότε μέχρι και σήμερα, «Ο Άλλος Άνθρωπος» με την κατσαρόλα του μαγειρεύει και προσφέρει σε όσους το έχουν ανάγκη, εκτός από το φαγητό, το αίσθημα της οικογενειακής θαλπωρής και της αγάπης. 

Το έργο όμως της κοινωνικής κουζίνας ταξίδεψε μέχρι και την Κρήτη, με την Μαρία Μυτιληνάκη να εμπνέεται την ομάδα – παράρτημα των Χανίων. Έτσι στις 8 Μαΐου του 2022, η Μαρία έβαλε το πρώτο τσουκάλι στη φωτιά για να μαγειρέψει για τους άλλους ανθρώπους.

Σήμερα, η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», μετά από 6 μήνες, μετράει 30 περίπου μέλη και δίνει κάθε εβδομάδα το δικό της ραντεβού στη Δυτική Τάφρο στα Χανιά, με εθελοντές και ωφελούμενους να έχουν γίνει όλοι μια παρέα ή και μια οικογένεια, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ίδιοι στην κάμερα της εκπομπής "Καλό Μεσημέρι". Την ίδια στιγμή, υπόσχονται να συνεχίσουν να σκορπίζουν, χωρίς καμία διάκριση και με αμέτρητη ανιδιοτέλεια, την αγάπη, την αγκαλιά και την παρέα που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News