Ρέθυμνο: «Ταξίδι» στην ιστορία του ελαιόλαδου για 20 μαθητές δημοτικού (εικόνες)

Κρήτη
Ρέθυμνο: «Ταξίδι» στην ιστορία του ελαιόλαδου για 20 μαθητές δημοτικού (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές σε ρόλο γευσιγνώστη στο κτήμα «Agreco»

Μία μοναδική βιωματική εμπειρία που ουσιαστικά αποτέλεσε μια καλύτερη γνωριμία με τον «πράσινο χρυσό» της Κρήτης, είχαν το πρωί οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου στο κτήμα Agreco της Grecotel στο Άδελε.

Τα παιδιά αφού ξεναγήθηκαν στην φάρμα και ήρθαν σε επαφή με τους ελαιώνες από τους οποίους παράγεται το «χρυσάφι» της κρητικής γης, σαν άλλοι γευσιγνώστες χρησιμοποιώντας τα μπλε ποτηράκια και με την καθοδήγηση των ειδικών, μαγεύτηκαν από τα αρώματα και την γεύση του ελαιολάδου.  

Το σημερινό ταξίδι στην γεύση με αποδέκτες τα παιδιά, ήρθε έπειτα από την δημόσια παρότρυνση των κορυφαίων επιστημόνων που συμμετείχαν στο πρόσφατο διεθνές συνέδριο για την κρητική διατροφή που οργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία και τον Όμιλο «Ν. Δασκαλαντωνάκης» με την υποστήριξη της Grecotel, ώστε η αξία του «πράσινο χρυσού» να διαδοθεί στα παιδιά. 

Ιδιαίτερη όμως ήταν η στιγμή που η 8χρονη Όλγα έδειξε στους συμμαθητές της πόσο εύκολα μπορούν ακόμα και τα παιδιά να παρασκευάσουν τον γευστικό κρητικό ντάγκο χρησιμοποιώντας παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα και φέτα, ελαιόλαδο και φυσικά ρίγανη από τα βουνά της Κρήτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News