Καιρός: Νοτιάδες και τοπικές βροχές αύριο στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

Κρήτη
Καιρός: Νοτιάδες και τοπικές βροχές αύριο στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αύριο Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στην Κρήτη - Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, αύριο Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή από το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο: Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς έως 2 Μποφόρ, αργά το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι: Ηλιοφάνεια προβλέπεται μέχρι αργά το απόγευμα, όπου αναμένεται να αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά: Πυκνές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, από αργά το μεσημέρι και βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά: Πυκνές νεφώσεις το πρωί, διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι. Αργά το απόγευμα να αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο: Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Ρέθυμνο, μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια: Ηλιοφάνεια μέχρι αργά το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι να πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο: Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Στην Ιεράπετρα: Ηλιοφάνεια μέχρι αργά το απόγευμα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια έως 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέουν και τη νύχτα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια έως 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 και το απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, και βαθμιαία το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αργά το βράδυ στα Δωδεκανησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 14 με 17 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στα θαλάσσια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Προοπτική για το Σάββατο, 26 και την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News