«Να δώσετε τις απαντήσεις στο παιδί μας» - Σπαράζει καρδιές ο σύζυγος της 33χρονης που πέθανε έξω από το Βενιζέλειο

Κρήτη
«Να δώσετε τις απαντήσεις στο παιδί μας» - Σπαράζει καρδιές ο σύζυγος της 33χρονης που πέθανε έξω από το Βενιζέλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο πλευρό της άτυχης Όλγας λίγο πριν την εγκαταλείψει το σώμα της από τους φριχτούς πόνους - Τι είπαν σύζυγος, οδηγός ταξί και διοικητής του Βενιζελείου νοσοκομείου - «Το αγοράκι δεν έχει ενημερωθεί για την απώλεια, γνωρίζει οτι η μαμα είναι στο νοσοκομείο», σημειώνουν στο neakriti.gr

«Πριν από ενάμισι χρόνο ήταν τόσο σημαντικός ο κορωνοϊός που είχαμε lockdown και έπρεπε να στείλουμε μήνυμα για να βγούμε έξω. Σήμερα καλούμε στο τηλέφωνο επειδή είμαστε ασθενείς από κορωνοϊό και μας λένε ότι δεν είναι σοβαρό και δεν μπορούν να έρθουν να μας παραλάβουν; Αυτή την απάντηση θέλω από τους υπουργούς, τίποτα άλλο. Όχι σε εμένα, να δώσετε αυτή την απάντηση στο παιδί μας που είναι πέντε ετών». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο neakriti.gr, και την ΚΡΗΤΗ TV ο σύζυγος της 33χρονης Όλγας που πέθανε έξω από το Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ περίμενε για βοήθεια μέσα στο ταξί που τη μετέφερε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα ενός αγοριού 5,5 ετών, με εμφανή σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού, μπήκε στο ταξί και κάθισε στα πίσω καθίσματα, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά, περιμένοντας έξω από Βενιζέλειο νοσοκομείο για βοήθεια κατέρρευσε, αφήνοντας εκεί την τελευταία της πνοή.

Τι είπε ο διοικητής του νοσοκομείου

«Δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022, προσήλθε ασθενής 33 ετών, η οποία ευρίσκονταν σε ανακοπή. Έτρεξε ο γιατρός στο ταξί, της έκανε διασωλήνωση και προσπάθειες να την επαναφέρει για 45 λεπτά. Είχε καταλήξει η γυναίκα», σημείωσε ο διοικητής του Βενιζελείου νοσοκομείου, Γιώργος Τερζάκης και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτερά ήταν στο σπίτι της με κορωνοϊό, χωρίς να λαμβάνει κάποια θεραπεία. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ο γιατρός μπήκε μέσα στο ταξί για την αναζωογόνηση, δύστυχώς είχε καταλήξει η κοπέλα».

«Οι πρώτες βοήθειες ήρθαν μετά από φωνές - Την παρέλαβα σε κακό χάλι»

Οι πρώτες βοήθειες ήρθαν μετά απο τις φωνές του οδηγού του ταξί και του συζύγου της 33χρονης Όλγας, άλλα ήταν ήδη αργά. Αυτό αναφέρει ο οδηγός ταξί, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό το θρίλερ που βίωσε. «Ήμουν στο Γιόφυρο σταθμευμένος και δέχτηκα μία κλήση από το κέντρο για παραλαβή από το Γάζι ασθενούς με κορωνοϊό και τη μεταφορά της στο εφημερεύον νοσοκομείο. Άμεσα αποδέχτηκα την κλήση, ήταν κοπέλα και είχε ανάγκη. Δεν μπορούσα να αρνηθώ», σημείωσε ο οδηγός του ταξί και πρόσθεσε ότι όταν έφτασε στο σημείο, είδε την νεαρή κοπέλα σε κακό χάλι: «Δεν μπορούσε να περπατήσει, ήταν σε κακό χάλι και άμεσα έκανα ότι μπορούσα για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο Βενιζέλειο», σημείωσε ο οδηγός. 

«Του είπα κάνε γρήγορα θα πεθάνει»

«Όταν φτάσαμε στα Έκτακτα ο σύζυγος έτρεξε να βρει γιατρούς για να βοηθήσουν. Του είπα κάνε γρήγορα θα πεθάνει. Ανοιγόκλεινε τα μάτια της εκείνη τη στιγμή. Μας είπαν να βρούμε κάποιον από τη Μονάδα COVID. Εκεί οι πόρτες ήταν κλειστές. Μετά από 15 με 20 λεπτά και δυνατές φωνές και από τους δύο μας, ήρθαν γιατροί. Είχε πεθάνει», αναφέρει συγκλονισμένος ο οδηγός ταξί στο neakriti.gr.

Ήταν ήδη αργά

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγγέλουν στο neakriti.gr και οι συγγενείς της 33χρονης μητέρας. Όπως αναφέρουν από το πρωί της ίδιας ημέρας, η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε βαρύτητη εικόνα, με φρικτούς πόνους στα κόκκαλα, αδυναμία και καταβολή. Τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και έξω από το νοσοκομείο όπου κατέφυγε τελικά μισθώνοντας ταξί, η άρρωστη γυναίκα με δυνατούς πόνους στο στήθος και στα κόκκαλα, δεν έλαβε ιατρική φροντίδα παρά μόνο την οδηγία από τα Έκτακτα Περιστατικά του νοσοκομείου να απευθυνθεί στη μονάδα Covid-19, της οποίας η πόρτα, όπως σημειώνουν, ήταν κλειστή. Λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα ξεψύχησε μέσα στο ταξί.

Η άτυχη Όλγα με καταγωγή από τα Γιάννενα έχασε τις αισθήσεις της χωρίς να προλάβει να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες. Ήταν μία νέα μητέρα ενός παιδιού 5,5 ετών που νοσούσε με κορωνοϊό και αργοπέθαινε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, με τον σύζυγο της να εκλιπαρεί για βοήθεια στα Επείγοντα και τα λεπτά να κυλούν δραματικά στην αναζήτηση ενός γιατρού. Η γυναίκα δεν μπορούσε καν να κινηθεί, είχε χάσει τις αισθήσεις της, ενώ ο γιατρός που μετέβη στο ταξί και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν κατάφερε να την επαναφέρει, είχε καταλήξει βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της. Πλέον, η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο στην άτυχη 33χρονη.  Το αγοράκι δεν έχει ενημερωθεί για την απώλεια. Του είπαν οτι η μαμα είναι στο νοσοκομείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News