Καθαίρεση ή άφεση αμαρτιών στον παπά youtuber; - Πότε συνέρχεται το Επισκοπικό Δικαστήριο

Κρήτη
Καθαίρεση ή άφεση αμαρτιών στον παπά youtuber; - Πότε συνέρχεται το Επισκοπικό Δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βάρος του 49χρονου ρασοφόρου της μητρόπολης του Ρεθύμνου -που συνεχίζει τους «πύρινους λόγους» με βίντεο στο youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες για την σύγκλιση του Επισκοπικού δικαστηρίου της μητρόπολης, με το ερώτημα της καθαίρεσης

Στα άκρα οδηγείται ο «ιερός» πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της τοπικής εκκλησίας και του 49χρονου ιερέα της μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, που με «πύρινους» λόγους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στρέφεται κατά διαστήματα εναντίον των κεφαλών της Εκκλησίας της Κρήτης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Μετά το δημοσίευμα του neakriti.gr για τη σύγκληση Επισκοπικού Δικαστηρίου και Ανακριτικής Επιτροπής για τον ιερέα που κηρύττει πύρινους λόγους από το youtube σήμερα έρχεται στο φως η ημερομηνία που θα εξεταστεί το αίτημα καθαίρεσης του ιερέα. Σύμφωνα με πληροφορίες το Επισκοπικό Δικαστήριο θα συγκληθεί τον Δεκέμβριο την ίδια ώρα που και ο ιερέας απειλεί με αγωγές και μηνύσεις τον Μητροπολίτη που του έχει στείλει εξώδικο.

Αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν η επίθεση του ιερέα κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου για τη γονυκλισία του στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη αλλά και το «ναυάγιο» στις δύο κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν ο ιεράρχης του Ρεθύμνου με τον «αντάρτη» παπά της μητρόπολης, οδηγούν πλέον στα άκρα τον «ιερό» πόλεμο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια μεταξύ του κληρικού και της τοπικής εκκλησίας.

Σε βάρος του 49χρονου ρασοφόρου της μητρόπολης του Ρεθύμνου -που συνεχίζει τους «πύρινους λόγους» με βίντεο στο youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες για την σύγκλιση του Επισκοπικού δικαστηρίου της μητρόπολης, με το ερώτημα της καθαίρεσης. Το Επισκοπικό Δικαστήριο θα συγκληθεί στην διάρκεια του Δεκεμβρίου, όποτε και ο εν λόγω ιερέας θα κληθεί να λογοδοτήσει στο αρμόδιο εκκλησιαστικό όργανο για την στάση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News