Ρέθυμνο: Πώς έκαναν «φτερά» τα 17 χιλ. ευρώ από τον λογαριασμό της 36χρονης - Τι προέκυψε από την αστυνομική έρευνα (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Πώς έκαναν «φτερά» τα 17 χιλ. ευρώ από τον λογαριασμό της 36χρονης - Τι προέκυψε από την αστυνομική έρευνα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο πρωτοφανές περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στο Ρέθυμνο με θύμα μία 36χρονη γυναίκα, η οποία εν ριπή οφθαλμού έχασε από τον τραπεζικό της λογαριασμό 17 χιλιάδες ευρώ
  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα 36χρονη
  • Σε χρόνο ρεκόρ έκαναν «φτερά» 17 χιλιάδες ευρώ
  • Τα χρήματα μεταφέρθηκαν από το Ρέθυμνο την Ιρλανδία
  • Ανησυχία και προβληματισμός στους πολίτες

Μορφή επιδημίας έχουν πλέον πάρει οι ηλεκτρονικές απάτες, με θύματα ανυποψίαστους πολίτες, που από την μία στιγμή στην άλλη βλέπουν τις καταθέσεις τους να κάνουν φτερά.

Το τελευταίο περιστατικό που καταγράφεται στο Ρέθυμνο, αφορά σε μία 36χρονη Ρεθυμνιώτισσα, η οποία εν ριπή οφθαλμού, έχασε από τον τραπεζικό της λογαριασμό 17 χιλιάδων ευρώ, χωρίς ωστόσο η ίδια να κάνει την παραμικρή ύποπτη κίνηση, όπως τουλάχιστον κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές. 

Με βάση την καταγγελία που έκανε η παθούσα, η ίδια αντιλήφθηκε αυτό που συνέβη μόνο όταν χρειάστηκε να κάνει μία ηλεκτρονική συναλλαγή.

Άμεσα προχώρησε σε καταγγελία στις αρχές, με την αστυνομία να βρίσκεται τώρα μπροστά σε μία πρωτοφανή περίπτωση, αφού σύμφωνα με τα όσα το θύμα κατέθεσε, οι επιτήδειοι δεν τις είχαν στείλει κάποιο «ύποπτο» link, όπως συνήθως κάνουν, όμως πάρα ταύτα κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο e-banking της και σε χρόνο ρεκόρ να αδειάσουν τον τραπεζικό της λογαριασμό. Ενώ από την αστυνομική έρευνα σε συνεργασία με την τράπεζα προκύπτει ότι τα χρήματα της 36χρονης μεταφέρθηκαν σε τράπεζα της Ιρλανδίας. 

Την ίδια ώρα και ενώ οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου δηλώνουν καλά ενημερωμένοι για τις δυνατότητες που τους παρέχει, εντούτοις, υπάρχουν και εκείνοι -νεότεροι και μεγαλύτερης ηλικίας- που ισχυρίζονται ότι υπάρχει κενό ενημέρωσης ως προς τις κακοτοπιές που κρύβει, με συνέπεια να πέφτουν στις  παγίδες των απατεώνων. 

Σε κάθε περίπτωση ισχυρή παραμένει η σύσταση της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ακόμα και των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, βάσει της οποίας καλούνται οι πολίτες να μην εμπιστεύονται σε κανέναν ευαίσθητα τους προσωπικά και δη τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News