Μεσαρά: Ελεύθερος υπό όρους ο 30χρονος για την ζωοκλοπή - Τι υποστήριξε για το κλεμμένο φορτηγό

Κρήτη
Μεσαρά: Ελεύθερος υπό όρους ο 30χρονος για την ζωοκλοπή - Τι υποστήριξε για το κλεμμένο φορτηγό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι του το είχε πουλήσει για 1000 ευρώ ένας αθίγγανος, χωρίς, ωστόσο, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα Τρίτη, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, ο 30χρονος Κρητικός ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση ζωοκλοπής και κλοπής (αυτοκινήτου), στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. 

Ο 30χρονος οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια συνοδευόμενος από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και απολογήθηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι πρόσφατα του είχαν κλέψει πρόβατα και θεώρησε ότι τα ζώα που άρπαξε ο ίδιος την περασμένη Κυριακή από μάντρα, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ήταν τα δικά του. 

Αναφορικά με το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι του το είχε πουλήσει για 1000 ευρώ ένας αθίγγανος, χωρίς, ωστόσο, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης. 

Σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο, ο αθίγγανος –τα στοιχεία του οποίου ο 30χρονος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε- του σύστησε να έχει κρυμμένο το όχημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.  

Τελικά, μετά την απολογία του, ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Ειδικότερα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα. Εξάλλου, θα πρέπει επιπρόσθετα να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 3000 ευρώ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. 

Το χρονικό

Ο 30χρονος φέρεται να μετέβη την περασμένη Κυριακή σε περιοχή της Μεσσαράς από όπου έκλεψε 20 πρόβατα, χρησιμοποιώντας αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο είχε κλέψει σε προγενέστερο χρόνο από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Ο 30χρονος έγινε «τσακωτός» μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στελεχών του Α.Τ. Αστερουσίων μαζί με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ Ηρακλείου και το ΤΕΚΑΜ Κρήτης. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο την ώρα που είχε μεταβεί με το επίμαχο φορτηγάκι στις Καμάρες Ηρακλείου, κι έκλεψε από μάντρα της περιοχής συνολικά 20 πρόβατα. 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις Αρχές, ο 30χρονος φέρεται να μετέφερε τα ζώα σε περιφραγμένη αγροτική περιοχή και στη συνέχεια να προσπάθησε -χωρίς επιτυχία- να κρύψει το κλεμμένο αυτοκίνητο. 

Εντούτοις, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.  

Σημειώνεται ότι τα κλεμμένα πρόβατα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ το ίδιο συνέβη και με το κλεμμένο όχημα.  

Ο 30χρονος κατηγορείται για ζωοκλοπή, απείθεια και κλοπή (αυτοκινήτου). 

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News