Ηράκλειο: Στο σκαμνί η 47χρονη Γαλλίδα που έσφαξε τον σύντροφό της με ψαλίδι

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο σκαμνί η 47χρονη Γαλλίδα που έσφαξε τον σύντροφό της με ψαλίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει - ομόφωνα - ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τη 47χρονη, επιβάλλοντάς της ποινή ισόβιας κάθειρξης

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να “αναβιώσει” αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, η υπόθεση της 47χρονης Γαλλίδας, η οποία τον Ιούλιο του 2019 φέρεται να δολοφόνησε με ψαλίδι τον 56χρονο σύντροφό της, μέσα σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα Ηρακλείου.

Η συγκλονιστική υπόθεση είχε εκδικαστεί - σε πρώτο βαθμό - πριν από περίπου δύο χρόνια (Νοέμβριος 2020): Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει - ομόφωνα - ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τη 47χρονη, επιβάλλοντάς της ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το τραγικό συμβάν, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019, σε ξενοδοχείο στον γραφικό οικισμό του Τσούτσουρα, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου. Ήταν γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, όταν ένοικοι του ξενοδοχείου άκουσαν φασαρία, η οποία - όπως γρήγορα διαπιστώθηκε - προερχόταν από το δωμάτιο όπου διέμεναν θύμα και κατηγορούμενη, οι οποίοι, εκτός από ζευγάρι, ήταν και ξαδέλφια.

Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό, ενώ στον Τσούτσουρα μετέβη και αστυνομική δύναμη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Ο άτυχος Γάλλος παρελήφθη άμεσα από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ωστόσο, ήταν ήδη νεκρός.

Η 47χρονη ισχυρίστηκε εξαρχής ότι ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τον εν λόγω ισχυρισμό και τη συνέλαβαν. Τις επόμενες ημέρες, η 47χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και τον Νοέμβριο του 2020 κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Στην απολογία της, στη δίκη, η 47χρονη είχε ισχυριστεί ότι ο σύντροφός της αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα κι ότι η ίδια βρίσκεται άδικα στη φυλακή. Η γυναίκα πρόσθεσε ακόμη ότι ο σύντροφός της αντιμετώπιζε πολλά θέματα υγείας, καθώς κι ότι το βράδυ πριν το τραγικό συμβάν είχαν πιει και οι δύο πολύ αλκοόλ. Εξάλλου, εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη, η 47χρονη υποστήριξε ότι αγαπούσε τον 56χρονο πάρα πολύ.

Ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου είχαν καταθέσει τότε αστυνομικοί που είχαν κληθεί τον Ιούλιο του 2019 να χειριστούν την υπόθεση. Εξάλλου, ενώπιον της Έδρας κατέθεσε ψυχίατρος, αλλά και γενετιστής από την πλευρά της κατηγορουμένης.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει τότε την ενοχή της 47χρονης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η Έδρα, “υιοθετώντας” την εισαγγελική πρόταση, έκρινε - ομόφωνα - ένοχη την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το δικαστήριο δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τελικά της επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε ξεκινήσει με την ανάγνωση έγγραφης δήλωσης μέσω της οποίας οι συγγενείς του θανόντος παραιτούνταν από την «υποστήριξη της κατηγορίας» (σ.σ. πρώην πολιτική αγωγή).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News