Πώς η Άννα Μπιθικώτση έκανε το χωριό Μύρτος… hot προορισμό!

Κρήτη
Πώς η Άννα Μπιθικώτση έκανε το χωριό Μύρτος… hot προορισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιτία που έγινε ο παραδοσιακός οικισμός της νοτιότερης πόλης της Ευρώπης περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Η Άννα Μπιθικώτση, κόρη του αείμνηστου λαϊκού βάρδου Γρηγόρη Μπιθικώτση, η οποία φιλοξενήθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2021 στο Μύρτο της Ιεράπετρας, προκειμένου να κάνει ένα τουριστικό ρεπορτάζ στην Αμερικανική εφημερίδα «Hellenic News of America» όπου έχει τη στείλει της και αρθρογραφεί «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τα μάτια της Άννας Μπιθικώτση», ήταν η αιτία να γίνει αυτός ο παραδοσιακός οικισμός της νοτιότερης πόλης της Ευρώπης περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πολλά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το άρθρο, προσθέτοντας υπερβολικές πληροφορίες και πολλές ανακρίβειες, δημιουργώντας και κάποιες αναμενόμενες αντιδράσεις, στους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι στο μεταξύ, παραδέχτηκαν, ότι ακόμα και με το στοιχείο της υπερβολής, από τη δημοσιότητα που πήρε στον Ελληνικό και Διεθνή Τύπο ο Μύρτος, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει στο τουριστικό μέλλον το χωριό.

«Η Κοινότητα Μύρτου πάντως, ευχαριστεί την κ. Άννα Μπιθικώτση (κόρη του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση) για την προβολή του Μύρτου μέσα από την αρθρογραφία της στην εφημερίδα της Αμερικής HEllENIC NEWS OF AMERICA, έχοντας τη στήλη της, «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μέσα από τα Μάτια της Άννας Μπιθικώτση», καθώς αναγνωρίζει ότι ήταν η αφορμή για να ασχοληθούν εκατοντάδες Ελληνικά και  ξένα ΜΜΕ με τον τουριστικό γραφικό και πανέμορφο οικισμό μας.

Η κ. Άννα Μπιθικώτση φιλοξενήθηκε στις 28 Αυγούστου του 2021 στο Μύρτο, με σκοπό να καταγράψει τις ομορφιές του τόπου μας και να ιδεί με τα δικά της μάτια, το γιατί, τόσοι ξένοι και Έλληνες επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, έρχονται κάθε χρόνο για τις διακοπές τους στον τόπο μας. Από το άρθρο της ξεκίνησε η απίστευτη δημοσιότητα των τελευταίων ημερών, η οποία μας γεμίζει και ευθύνες για τη συνέχεια», μας είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης. 

Στην Ιεράπετρα βρίσκεται το χωριό που θέλει να μετακομίσει όλη η Ευρώπη, γράφουν  τα δημοσιεύματα, με το στοιχείο της υπερβολής να επιτρέπεται για να δοθεί η απαραίτητη  έμφαση και να εξηγηθούν οι λόγοι που αυτός ο μικρός τουριστικός προορισμός βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, των Ελλήνων και των ξένων επισκεπτών.

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στο ξεχωριστό αυτό χωριό.

Υπερβολή είναι όμως η αναφορά για 100% πληρότητα σε αυτό το παραθαλάσσιο χωριό της Ιεράπετρας για ολόκληρο τον χειμώνα, που μπορεί να έχει υποτροπικό κλίμα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να είναι όλα τα ξενοδοχεία γεμάτα 12 μήνες το χρόνο και ούτε φυσικά υπάρχουν κρεβάτια μέσα στα θερμοκήπια γιατί απλά ο τουριστικός Μύρτος δεν έχει θερμοκήπια.

«Φυσικά είναι ακριβές και σωστό , αυτό που αναφέρεται για το εκπληκτικό του κλίμα μιας και ο Μύρτος είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Εμείς δεν χρειαζόμαστε βαριά χειμωνιάτικα ρούχα μέσα στο καταχείμωνο. Αυτό είναι αλήθεια. Έχουμε επισκέπτες όλο τον χειμώνα αλλά για να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και στους 12 μήνες του χρόνου θέλουμε την οικονομική στήριξη της πολιτείας. Να επιδοτηθούν οι αεροπορικές πτήσεις καθώς τον χειμώνα δεν υπάρχουν πτήσεις τσάρτερ. Να επιδοτηθούν οι τουριστικές μονάδες που έχουν τεράστιο κόστος λειτουργίας τους χειμερινούς μήνες. Να φτιαχτούν οι οδικοί μας άξονες από και προς τα αεροδρόμια και να αναπτυχθούν καλύτερα οι τουριστικές  μας  υποδομές. Αν γίνουν αυτά και άλλα πολλά, θα μπορούμε να είμαστε ανοικτά 12 μήνες το χρόνο», προσθέτει ο Αλέκος Παντελάκης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου.

Ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης 

Στον Μύρτο είναι αλήθεια ότι δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα  ο επισκέπτης να αναζητήσει καλοριφέρ για να ζεσταθεί και η ντουλάπα του θα έχει διαρκώς ανοιξιάτικο ύφος και στυλ μιας και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα και άντε το πολύ καμιά ζακετούλα για το βράδυ.

«Ο Μύρτος είναι γνωστός ως ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Όταν φυσάει παντού εδώ στο Μύρτο έχουμε άπνοια. Το περασμένο καλοκαίρι με τους πολλούς βορριάδες, εκατοντάδες επισκέπτες από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, προτιμούσαν να περάσουν την ημέρα τους στο Μύρτο κάνοντας το μπάνιο τους και την ηλιοθεραπεία τους. Επίσης εκτός από φιλόξενο το χωριό μας προσπαθούμε να  είναι καθαρό και περιποιημένο.

Εκτός από την απέραντη παραλία μας ο Μύρτος φημίζεται για τις εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται εδώ, ενώ από τον Μύρτο ξεκινούν και δεκάδες περιβαλλοντικές περιπατητικές διαδρομές ενταγμένες στο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών», συμπληρώνει ο κ. Παντελάκης.

Σε ορισμένα άρθρα που αναπαρήγαγαν το θέμα του Μύρτου γράφηκαν και πολλές ανακρίβειας που προκάλεσαν τις αντιδράσεις κάποιων τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής, όπως για παράδειγμα του κ. Παύλου Δασκαλάκη.

«Κάποια άρθρα που κυκλοφορούν για το χωριό μας, είναι γεμάτα ανακρίβειες. Τα μόνα ορθά που αναφέρουν είναι για το κλίμα του Μύρτου που είναι εξαιρετικό και για τις αθλητικές δραστηριότητες. Τα υπόλοιπα όπως το περί 100% πληρότητας και το χειμώνα είναι ανακριβή. Όσον αφορά την καλοκαιρινή σαιζόν, προσωπικά και επαγγελματικά δέχομαι τους επισκέπτες ως πελάτες, εκ των οποίων πολλοί εξ αυτών έχουν γίνει φίλοι μου. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους επαγγελματίες και έτσι ένας τεράστιος αριθμός επισκεπτών του χωριού μας, έρχονται και ξανάρχονται κάθε χρόνο. Αυτές είναι οι βάσεις που στηρίζεται ο Μύρτος, χωρίς μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς all inclusive, χωρίς μεγάλα τουριστικά γραφεία. Ποιοτική προσφορά υπηρεσιών και φαγητού, καθαριότητα, απέραντη παραλία, και  εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον στα γύρω βουνά. Αυτό είναι το μυστικό μας... και πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού…»σημειώνει ο κ Παύλος Δασκαλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News