Ήρθε επιτέλους και η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πυρόπληκτων του νότιου Ρεθύμνου

Κρήτη
Ήρθε επιτέλους και η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πυρόπληκτων του νότιου Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών του νοτίου Ρεθύμνου τρέμουν στην ιδέα έντονων πλημμυρικών φαινομέων

Λίγο πριν...αποχαιρετήσουμε το τρέχον έτος, ήρθε επιτέλους και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποζημίωση των πυρόπληκτων του νότιου Ρεθύμνου!

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ", που λέει κι ο λαός μας, η ΚΥΑ  με αριθμό 164210 ΕΞ 2022, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B’ 5768/10.11.2022, αναφέρει: "Οριοθετούνται περιοχές για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από τις πυρκαγιές μηνός Ιουλίου 2022 της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οριοθετούνται οι κάτωθι περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ν. 4797/2021 για αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές μηνός Ιουλίου 2022 στις οποίες παρατηρήθηκαν σημαντικές και εκτεταμένες ζημιές και οι οποίες δεν οριοθετήθηκαν με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών:

-Δημοτική Κοινότητα Ροδακίνου της Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

-Δημοτικές Κοινότητες Αγίας Γαλήνης, Κρύας Βρύσης, Μελάμπων, Ορνές, Σακτουρίων της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης του Δήμου Αγίου Βασιλείου".

Φοβούνται για πλημμύρες

Την ίδια ώρα, μην ξεχνάμε, ότι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών του νοτίου Ρεθύμνου τρέμουν στην ιδέα έντονων πλημμυρικών φαινομέων.

Πρόσφατα με την "EVA" όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών φορέων του Ρεθύμνου τέθηκε σε συναγερμό. Το φαινόμενο ευτυχώς πέρασε για την Κρήτη, με τρόπο πολύ ανώδυνο και μάλιστα η βροχή που έπεσε ήταν καθαρά ποτιστική και χρήσιμη για τη γη μας και κυρίως για την καλλιέργεια της ελιάς.

Σύμφωνα, πάντως, με όσα έχουν ανακοινωθεί, τα αντιπλημμυρικά έργα στο νότιο Ρέθυμνο βρίσκονται σε εξέλιξη και η θωράκιση των ανθρώπων που ζουν εκεί, είναι σε καλό δρόμο. Αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News