Κρήτη

Ξαναχτύπησε ο παπάς από το Ρέθυμνο για την γονυκλισία του Ευγένιου στον τάφο του Καζαντζάκη - Επίθεση από το youtube

Ο ιερέας που υπηρετεί στο Ρέθυμνο εξαπέλυσε επίθεση και στο έργο αλλά και την προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη αποκαλώντας τα βιβλία του βλάσφημα ενώ αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε ότι σκανδαλίζει το ποίμνιο και όποιος σκανδαλίζει το ποίμνιο καθαιρείται!

Νέα επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου εξαπέλυσε ο γνωστός ιερέας από το Ρέθυμνο που είχε δημιουργήσει σάλο με τα εξώδικα για το πανηγύρι στην Παναγία την Ελευθερώτρια αλλά και είχε καταδικαστεί όταν στην εποχή των απαγορεύσεων της πανδημίας κήρυξε σε σχολείο την ημέρα του αγιασμού να μην φορούν μάσκες τα παιδιά με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινική καταδίκη από το Δικαστήριο.

Ο ιερέας που είναι δεινός youtuber ανέβασε νέο βίντεο την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στο οποίο στοχοποιεί αυτή τη φορά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο για τη γονυκλισία του στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στην επέτειο θανάτου όπου έγινε τρισάγιο στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο ιερέας που υπηρετεί στο Ρέθυμνο εξαπέλυσε επίθεση και στο έργο αλλά και την προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη αποκαλώντας τα βιβλία του βλάσφημα ενώ αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε ότι σκανδαλίζει το ποίμνιο και όποιος σκανδαλίζει το ποίμνιο καθαιρείται!

Την ίδια ώρα σε άλλο βίντεο αναφέρει ότι ο διάλογος που ξεκίνησε με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου Πρόδρομο Ξενάκη δεν ευοδώθηκε λέγοντας ότι έχει ένα φάκελο με φωτογραφίες σε βάρος του Μητροπολίτη ενώ από βδομάδα θα του στείλει και νέο εξώδικο. Ο ιερέας από το Ρέθυμνο δεν μνημονεύει Επίσκοπο και Αρχιεπίσκοπο θεωρώντας πως ανήκουν στον Οικουμενισμό ως αίρεση και επιλέγει την αποτείχισή του.

Στο βίντεο στο youtube για τη γονυκλισία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης στον τάφο του Καζαντζάκη ο ιερέας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Ευγένιος Αντωνόπουλος που τον είχαμε 12 χρόνια Ρέθυμνο τον ξέρουμε και από την καλή και από την ανάποδη. Σκανδαλίζει τον κόσμο. Τον είδαμε στις τηλεοράσεις και οι συστημικές το είδαν ως κάτι εντυπωσιακό και κάποιοι δάκρυσαν. Πήγε στον τάφο του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο και έκανε επιμνημόσυνη δέηση και γονάτισε και φίλησε τον τάφο κάνοντας μια συμβολική κίνηση με το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου. Δεν είναι η πρώτη φορά που γονατίζει σε τάφο.

Τον έχουμε δει να γονατίζει στον τάφο του Τίτου. Τα κάνει αυτά ο Ευγένιος και σε άλλα μνημεία επιφανών ανδρών. Τα έχει ξανακάνει αλλά τι γίνεται. Στην περίπτωση του Νίκου Καζαντζάκη αλλάζει το θέμα. Είναι φοβερό ατόπημα του Αρχιεπισκόπου. Οι ιεροί κανόνες λένε ότι όποιος σκανδαλίσει το ποίμνιο πάει για καθαίρεση. Θεωρώ ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει σκανδαλίσει το ποίμνιο. Ο Καζαντζάκης ήταν συγγραφέας αλλά ήταν και ένα ανήσυχο πνεύμα προσπαθούσε να βρει το Θεό, έγραψε ένα βιβλίο «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται».

Είναι ένα βλάσφημο έργο και προσβάλει την πίστη μας. Ένα άλλο έργο του λέει ότι ο Χριστός είχε σχέση με τη Μαρία Μαγδαληνή. Ήταν ένας τέλειος Θεός και ο μοναδικός που μπορούσε να σώσει τον άνθρωπο.

Όλα αυτά είναι φοβερά να ακούγονται από έναν Έλληνα χριστιανό λογοτέχνη και να σκανδαλίζουν τόσο κόσμο. Σε αυτό το βλάσφημο έργο η Εκκλησία της Κρήτης είχε ξεκινήσει διαδικασίες αφορισμού αλλά σταμάτησαν. Δεν ήθελαν να τον κηδεύσουν, τον κήδευσε ένας φίλος του ιερέας αλλά όχι στο νεκροταφείο του Ηρακλείου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν απωλεσθεί. (…) Δυστυχώς βλέπετε ότι αυτοί που λένε την αλήθεια διώκονται και συκοφαντούνται.

Οι αθώοι διώκονται και οι ένοχοι παίρνουν αξιώματα και δοξάζονται από τον κόσμο. Περιμέναμε να βγει κάποιος Μητροπολίτης στην Κρήτη και την Αθήνα κάτι να πει. Δυστυχώς ούτε Επίσκοπος, ούτε θεολόγος ούτε ιερέας. Ήταν μεγάλο λάθος αυτό που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Σαν να πήγε ο Αρχιεπίσκοπος και να ζήτησε συγγνώμη από τον Νίκο Καζαντζάκη επειδή η Εκκλησία της Κρήτης το 1950 ξεκίνησε διαδικασίες αφορισμού του. Εμείς εξάλλου εξ όσων γνωρίζουμε ήταν και μασόνος ο Νίκος Καζαντζάκης. Εξάλλου τον βρήκανε άλιωτο, τυμπανιαίο και ολόμαυρο. Ο Θεός μας αγαπάει και εμείς πάμε και βγάζουμε τα μάτια μας…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιερέας από το Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια