«Ορθόδοξος Λόγος»: Η Νηστεία της Εκκλησίας μας

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Η Νηστεία της Εκκλησίας μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, κ. Ιωάννης Λίλης

Οι περίοδοι Νηστείας αποτελούν σημαντικές περιόδους στη ζωή του ορθόδοξου χριστιανού. Την προσεχή Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, αρχίζει η Σαρακοστή των Χριστουγέννων, η οποία μας προετοιμάζει ψυχικά και σωματικά στο να προσμένουμε και να ζητοὐμε τον Νεογέννητο Χριστό στην ζωή και την καρδιά μας.

Η Νηστεία είναι σωματική και πνευματική. Αφενός σημαίνει αποχή από λιπαρές τροφές. Καθίσταται ωφέλιμη για την υγεία, παρέχοντας τη δυνατότητα φυσικής αποτοξίνωσης από επιβλαβείς ουσίες, με πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Αφετέρου δε, με την Νηστεία καλούμαστε παράλληλα να εισέλθουμε σε μια περίοδο εγκρατείας και περιορισμού των παθών και συγκομιδής αρετών, με σκοπό την πνευματική μας ωφέλεια και οικοδομή, ενδυναμώνοντας την πνευματική μας ελευθερία.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 13.11.2022, ώρες 16:30'-17:20', αναδεικνύεται η αξία της Νηστείας, στην σωματική και την πνευματική υγεία στην πορεία μας προς τα Χριστούγεννα.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, κ. Ιωάννης Λίλης. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News