Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει το Σαββατοκύριακο - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από το νέο κύμα

Κρήτη
Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει το Σαββατοκύριακο - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από το νέο κύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα θα κινηθεί από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια προς την περιοχή του Ιονίου και της Αδριατικής με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής, με βροχές, καταιγίδες, σε πολλές περιοχές της χώρας, με την Κρήτη ωστόσο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτή την διαταραχή.

Ειδικότερα από τα βορειοανατολικά της χώρας μας καθώς μια διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα θα κινηθεί από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια προς την περιοχή του Βορείου Ιονίου και της Αδριατικής. Η κίνηση αυτής της διαταραχής θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 12-13/11 κυρίως σε βόρεια, κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά: Αρχικά, από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 11/11 και έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 12/11, βροχές αναμένονται κυρίως σε τμήματα της Θράκης, της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 12/11 τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά σταδιακά θα εξασθενήσουν κυρίως στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές θα επεκταθούν σταδιακά στη Δυτική Μακεδονία, τα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα του Ιονίου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής 13/11, οι βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να διατηρηθούν αρχικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Ιονίου. Τα φαινόμενα σταδιακά έως τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν από τα ανατολικά προς τα δυτικά, εκτός από τα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου όπου είναι πιθανό να διατηρηθούν έως τις βραδινές ώρες. 

Η θερμοκρασία το Σάββατο 12/11 αναμένεται να σημειώσει πτώση 3-4 βαθμών και τοπικά έως 7-8 βαθμών σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής 11/11.

Οι άνεμοι το Σάββατο 12/11 θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο στα 6-7 και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ από ανατολικές/βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις. Εξασθένηση των ανέμων στα 4-5 μποφόρ αναμένεται κατά τη διάρκεια της Κυριακής 13/11.

Όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 το Σάββατο 12/11.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά έως τις 03:00 της Κυριακής 13/11 και τις περιοχές όπου αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα.

Ο καιρός στην Κρήτη το Σάββατο

Ειδικότερα, στην Κρήτη σήμερα Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου

Στα δυτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News