Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι κατέθεσε ο μοναδικός μάρτυρας του καυγά πριν τους πυροβολισμούς - Η δίκη διεκόπη για την 1η Δεκεμβρίου (εικόνες)

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι κατέθεσε ο μοναδικός μάρτυρας του καυγά πριν τους πυροβολισμούς - Η δίκη διεκόπη για την 1η Δεκεμβρίου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα σήμερα, φορτίστηκε το κλίμα στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια με την έναρξη της δίκης όταν η έδρα του Εφετείου Χανίων απεύθυνε τον λόγο στον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη ρωτώντας τον τι έχει να πει - Εκείνος ανέφερε ότι θα προτιμούσε να έχει πεθάνει ο ίδιος, πως δυο οικογένειες ορφάνεψαν όμως η αναφορά του για τα δευτερόλεπτα που έγινε το κακό σοκάρουν

Στην κατάθεση του ενώπιον του δικαστηρίου, ο τέταρτος μάρτυρας, κάτοικος Ανωγειων ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που βρέθηκε στο σημείο, υποστήριξε μεταξύ άλλων: " Κατέβηκα από το αμάξι, ο Λευτέρης Καλομοιρης πάλευε με τον Γιώργο Ξυλουρη και σίμωσα να τους ξεχωρίσω ". 

Η Δίκη ωστόσο διεκόπη για την 1η Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, φορτίστηκε το κλίμα στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια με την έναρξη της δίκης όταν η έδρα του Εφετείου Χανίων απεύθυνε τον λόγο στον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη ρωτώντας τον τι έχει να πει. Εκείνος ανέφερε ότι θα προτιμούσε να έχει πεθάνει ο ίδιος, πως δυο οικογένειες ορφάνεψαν όμως η αναφορά του για τα δευτερόλεπτα που έγινε το κακό σοκάρουν.

«Τη στιγμή που είδα τον πατέρα μου να κείτεται νεκρός έχασα τη λογική μου. Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ» τόνισε ο κατηγορούμενος ακούγοντας τις κατηγορίες που του αποδίδονται και συνέχισε «είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια διότι διέπραξα έγκλημα» σημείωσε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Εξάλλου το σημείο αυτό είναι και η αιχμή των δικηγόρων και των δύο πλευρών αφού η πλευρά Ξυλούρη θεωρεί ότι πρώτα ο Καλομοίρης πυροβόλησε τον Ξυλούρη ενώ η πλευρά Καλομοίρη θεωρεί ότι ο Ξυλούρης πρώτος έβαλε με το όπλο και σκότωσε τον πατέρα Καλομοίρη, Λευτέρη και ως αντίδραση ο γιος πυροβόλησε. Εξίσου συγκλονιστική ήταν και η στιγμή που η μάνα του νεκρού Γιώργου Ξυλούρη είπε ότι εκείνη ανέθρεψε τον Μανώλη Καλομοίρη που της σκότωσε τον γιο,επικαλέστηκε τα χρόνια γειτονίας τους ενώ ανέφερε ως παράπονο ότι όλες οι υπόλοιπες γειτόνισσες είδαν τι συνέβη και καμιά δεν τηλεφώνησε στην αστυνομία. Μάλιστα η μάνα του Ξυλούρη όξυνε με την αναφορά της προς τη συνήγορο του Καλομοίρη, Αλεξάνδρα Σπανάκη τα πνεύματα όταν της είπε ότι αν είναι μάνα της εύχεται να βρεθεί για λίγο στη θέση της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News