Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαία η παράταση της δυνατότητας οικοδόμησης των εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοπέδων

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με το αν σκοπεύει να ικανοποιήσει το αίτημα των Περιφερειακών Τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη, η κοινή επιστολή των Προέδρων των νησιωτικών Περιφερειακών Τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Την αναγκαιότητα παράτασης της δυνατότητας οικοδόμησης των εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοπέδων αναδεικνύει με την κατάθεση ως Αναφοράς για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της κοινής επιστολής των Προέδρων των νησιωτικών Περιφερειακών Τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

Με την συγκεκριμένη επιστολή, απαριθμούνται τα σοβαρά προβλήματα λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας η οποία είχε δοθεί για τα εν λόγω οικόπεδα, τονίζεται ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν έχουν ακόμα εγκριθεί ή και προκηρυχθεί τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, ότι το Κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς και ότι οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι ως συνέπεια των παραπάνω, ελλοχεύουν κίνδυνοι μεταξύ των οποίων η απορρύθμιση της κτηματαγοράς και η ματαίωση απορρόφησης κονδυλίων Κοινοτικών προγραμμάτων.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με το αν σκοπεύει να ικανοποιήσει το αίτημα των Περιφερειακών Τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια