Τα παιδικά χωριά SOS γιορτάζουν τα 10 χρόνια παρουσίας τους στο Ηράκλειο

Κρήτη
Τα παιδικά χωριά SOS γιορτάζουν τα 10 χρόνια παρουσίας τους στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με τον Παιδικό Κολλέγιο «Η Χώρα των Παραμυθιών» και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του, με μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με τον Παιδικό Κολλέγιο «Η Χώρα των Παραμυθιών» και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στις 10:00-14:30, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης με πολλά δρώμενα και κατασκευές, και να πάρουν μέρος στην κλήρωση της ημέρας που θα μοιράσει πλούσια δώρα. Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα παιδιά θα μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μίας μεγάλης αφίσας που θα περάσει το μήνυμα αγάπης για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 17.30, θα πραγματοποιηθεί δίωρη ομιλία, που απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και παιδιά, με θέμα «Παιδική Διατροφή και Συναίσθημα», στο Ibis Styles Heraklion Central Hotel, στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 26 και Αγίου Τίτου). Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με την αξία των οικογενειακών γευμάτων και τη διατροφή στην προσχολική ηλικία, καθώς επίσης θα ενημερωθούν για τις τεχνικές που προϋποθέτει μία καλή διατροφική παιδεία, από σημαντικούς ομιλητές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διατροφής και της ψυχικής υγείας.

Τέλος, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 10.00, θα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επιστημονική ημερίδα, με τίτλο «Παιδί και Οικογένεια σε ευαλωτότητα: Πραγματικότητα και προοπτικές», στον συνεδριακό χώρο του Ibis Styles Heraklion Central Hotel. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει θεματικές σχετικά με τις πολιτικές, τις δομές που συμβάλουν στην ενίσχυση και στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών και προσεγγίσεων που έχουν εφαρμοστεί από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS για την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και τη μεταφορά της πολυετούς εμπειρίας της οργάνωσης στον τομέα της Παιδικής Προστασίας, με εστίαση στον θεσμό της αναδοχής και υιοθεσίας.

Τα τελευταία χρόνια οι δυσκολίες που πλήττουν τη χώρα μας, έχουν επιφέρει μια διαρκή επιδείνωση των συνθηκών ζωής σε όλα τα επίπεδα σε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση του αριθμού οικογενειών, παιδιών και νέων, που κινδυνεύουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι στο φαύλο κύκλο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σήμερα, το δίκτυο των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας έχει επεκταθεί σε δέκα σημεία σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Μυτιλήνη, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης, παρέχοντας καθημερινά δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News