Κρήτη

Μεσαρά: Κτηνοτρόφος μιλάει τη δική του "γλώσσα" με τα πρόβατα - Ακούστε πως μιμείται έναν αετό (βίντεο)

Ο Γιάννης Χατζηδάκης παράγει ήχους με το στόμα που εντυπωσιάζουν ενώ μιμείται τέλεια τις φωνές ζώων με σκοπό να μπορεί να οδηγεί το κοπάδι του σε μια "γλώσσα" που την καταλαβαίνουν τα ζώα

Ένας κτηνοτρόφος από τη Μεσαρά, ο Γιάννης Χατζηδάκης έχει μάθει να μιμείται το κρώξιμο του αετού προκειμένου να μπορεί να καθοδηγεί το κοπάδι του! Ο κτηνοτρόφος έχει αναπτύξει τη δική του «γλώσσα» με τα ζωντανά του όπως γράφει η σελίδα στο facebook Δια-SOS-τε τη Μεσαρά και πραγματικά το βίντεο με τους ήχους που κάνει με το στόμα εντυπωσιάζει. Η ανάρτηση αναφέρει: «Ο κτηνοτρόφος που μιμείται τέλεια το σφύριγμα του αετού!
Ο "κώδικας επικοινωνίας" που έχει αναπτύξει ο κτηνοτρόφος Γιάννης Χατζηδάκης με τα αιγοπρόβατα του, περιλαμβάνει ένα διαπεραστικό σφύριγμα που θυμίζει κρώξιμο αετού, όπως διαπιστώσαμε -εντυπωσιασμένοι- ακούγοντας τον απόγευμα Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, έξω από το χωριό Κλήμα Δήμου Φαιστού, στο δρόμο που οδηγεί προς Αμάρι, όπου τον συναντήσαμε να "ξωλαλεί" το κοπάδι του.
Με...εμπειρία 60 χρόνων στην κτηνοτροφία, όπως μας είπε ο ίδιος, ο Μ. Χατζηδάκης μιλάει τη δική του "γλώσσα" με τα ζωντανά του, την οποία έχει εμπνευστεί ολοφάνερα από τον βασιλέα των άγριων πτηνών, τον αετό»!

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια