Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 31χρονος που ξυλοκόπησε ζευγάρι ηλικιωμένων

Κρήτη
Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 31χρονος που ξυλοκόπησε ζευγάρι ηλικιωμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα Πέμπτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου και μετά το πέρας της απολογίας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το μεσημέρι της Πέμπτης 3/11 ο 31χρονος Κρητικός, ο οποίος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ξυλοκόπησε άγρια τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος το οποίο ενοικίαζε, στη συνοικία του Πόρου, στο Ηράκλειο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα Πέμπτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου και μετά το πέρας της απολογίας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον πρόκληση σωματικής βλάβης (πλημμέλημα) σε βάρος των γερόντων ηλικίας 83 και 84 ετών, ο 31χρονος κατηγορείται και για απόπειρα ληστείας (κακούργημα), καθώς είχε προσπαθήσει, το προηγούμενο διάστημα, να ληστέψει –χωρίς επιτυχία- ένα περίπτερο, κρατώντας κατσαβίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 31χρονος άνδρας εμφανίστηκε σήμερα μετανιωμένος για τον ξυλοδαρμό του ηλικιωμένου ανδρόγυνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν θυμάται το παραμικρό από το επίμαχο βράδυ, καθώς είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, ενώ είχε πιει και αλκοόλ.

Αναφορικά με την απόπειρα ληστείας, ο 31χρονος ισχυρίστηκε –και σ’ αυτήν την περίπτωση- ότι δεν θυμάται τίποτα από το συμβάν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρχικά είχε αρνηθεί σθεναρά την απόπειρα ληστείας.

Ωστόσο, όταν η παρουσία του στο περίπτερο επιβεβαιώθηκε και από κάμερα ασφαλείας, ο ίδιος φέρεται να ανέφερε ότι –προφανώς- βρισκόταν και τότε υπό την επήρεια ουσιών κι ότι γι’ αυτό δεν θυμάται τίποτα σχετικά με το περιστατικό.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, αφότου έλαβε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική όπου είχε μεταφερθεί λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Την Τετάρτη 2/11 οδηγήθηκε στα δικαστήρια και παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας. Ο συλληφθείς δεν είχε δικηγόρο κι έτσι του διορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος υπεράσπισης. 

Κατόπιν, ο κατηγορούμενος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη, όπως και τελικά συνέβη.

Όπως είχε γράψει προ ημερών το neakriti.gr, σε βάρος του 31χρονου ασκήθηκε την περασμένη Δευτέρα ποινική δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος των δύο γερόντων (ηλικίας 84 και 83 ετών), αλλά και για απόπειρα ληστείας, σε βαθμό κακουργήματος.

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News