Κρήτη: Απο τον Κουρεμένο στο Αττικό Πάρκο η φώκια που την βάπτισαν "Μίνωα"

Κρήτη
Κρήτη: Απο τον Κουρεμένο στο Αττικό Πάρκο η φώκια που την βάπτισαν "Μίνωα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λιμενικό σε συντονισμό με την MOm αποφάσισε την μεταφορά της φώκιας, η οποία βαπτίστηκε "Μίνωας" στην Αθήνα όπου πλέον θα φιλοξενηθεί στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να δεχτεί τη φροντίδα και την προστασία των ειδικών

Συγκίνηση σε όλους έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός μωρού φώκια,  που βρέθηκε στην παραλία του Κουρεμένου στο Παλαίκαστρο Σητείας Λασιθίου, όπως πρώτο είχε γράψει το neakriti.gr.

Η θέα του νεογέννητου θηλαστικού, άφησε έκπληκτους όσους βρέθηκαν στην παραλία του Κουρεμένου. 

Αμέσως όμως κάλεσαν την Λιμενική Υπηρεσία.

Οι υπάλληλοι του Λιμενικού απευθύνθηκαν σε φαρμακείο ώστε να λάβουν την κατάλληλη αγωγή κατόπιν υπόδειξης φαρμακοποιού, για την ενυδάτωση του θηλαστικού.

Στην συνέχεια οι Λιμενικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (Μοm) για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς πρέπει να διαχειριστούν το περιστατικό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φώκια είναι περίπου στα δέκα κιλά ενώ δεν φαίνεται να φέρει τραύματα. 

Μεταφέρεται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Λιμενικό σε συντονισμό με την MOm αποφάσισε την μεταφορά της φώκιας, η οποία βαπτίστηκε "Μίνωας" στην Αθήνα όπου πλέον θα φιλοξενηθεί στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να δεχτεί τη φροντίδα και την προστασία των ειδικών.

Η μεταφορά της έγινε με το πλοίο της γραμμής ώστε να μεταφερθεί στο Αττικό Πάρκο, σε κατάλληλο περιβάλλον και να τύχει της κατάλληλης περίθαλψης.

Η ανακοίνωση του MOm για την νεογέννητη φώκια

«Ο Νοέμβρης ξεκίνησε με ένα νεογέννητο φωκάκι από την Κρήτη, το οποίο, έπειτα από αναφορές ντόπιων και τουριστών, εντοπίστηκε χωρίς τη μητέρα του στην παραλία Κουρεμένου στο Παλαίκαστρο Λασιθίου και σε πολύ μεγάλη απόσταση από κάθε καταγεγραμμένη σπηλιά αναπαραγωγής. Εθελοντές της Ομάδας Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας (που τα τελευταία χρόνια βοηθούν εξαιρετικά και στην παρακολούθηση της μεσογειακής φώκιας στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας) περισυνέλλεξαν το φωκάκι, το οποίο με όχημα του Λιμεναρχείου μεταφέρθηκε στη Σητεία όπου και του χορηγήθηκε ισοτονικό υγρό για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου απ' όπου ταξίδεψε με το Blue Horizon στον Πειραιά, όπου και παρελήφθη από την Ομάδα Διάσωσης της MOm για να μεταφερθεί στο Κέντρο Περίθαλψης της οργάνωσης που φιλοξενείται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Το όνομα αυτού...Μίνωας!

Η αλυσίδα των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή τη δύσκολη διάσωση είναι μεγάλη και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους ξεχωριστά! Ευχαριστούμε λοιπόν την Ομάδα Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας για την περισυλλογή της μικρής φώκιας και τη φροντίδα της, το Λιμεναρχείο Σητείας για την άμεση επέμβαση και συμβολή του, την ΑΝΕΚ και τη Blue Star Ferries, καθώς και τον ύπαρχο του Blue Horizon για την ασφαλή μεταφορά του ζώου και την προσοχή που του έδειξαν και φυσικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που μόλις είδαν τον Μίνωα μας ενημέρωσαν άμεσα και δεν χάθηκε καθόλου πολύτιμος χρόνος!

Το δύσκολο έργο της Περίθαλψης έχει ξεκινήσει ήδη και ελπίζουμε ότι σε μερικούς μήνες ο μικρός Μίνωας θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις θάλασσες όπου ανήκει!», γράφει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η MOm την οποία συνοδεύει με φωτογραφίας της μικρής φώκιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News