Άγιοι Ισίδωροι: Ο ιερέας σταμάτησε τη Θεία Λειτουργία για να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση από τα Χανιά (βίντεο)

Κρήτη
Άγιοι Ισίδωροι: Ο ιερέας σταμάτησε τη Θεία Λειτουργία για να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση από τα Χανιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απίστευτο αυτό συμβάν που δεν έχει προηγούμενο και θυμίζει ραδιοφωνικές εκπομπές της δεκαετίας του 80 με αφιερώσεις ακροατών δεν έχει συμβεί μια φορά

Δύσκολο είναι να πιστέψει κανείς τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού ο εφημέριος του οποίου όχι μόνο πεισματικά αρνείται να τηρήσει τις εντολές του Αρχιεπισκόπου αλλά επιδεικτικά αγνοεί κάθε τι αρνητικό το οποίο ακούγεται για το πρόσωπο του, φροντίζοντας να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τις προθέσεις του, που δεν είναι άλλες από το να παραμείνει στο αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο κόντρα σε όσα ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε την προηγούμενη Κυριακή σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή».

Ο τρόπος που επέλεξε ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης να διατηρήσει «ζωντανή» την παρουσία του στο προσκύνημα είναι εξίσου προκλητικός και κατά τους θεολόγους κολάσιμος αφού ενώ τελείται η Θ. Λειτουργία από άλλο ιερέα, παρεμβαίνει ο ίδιος τηλεφωνικά την ώρα της Θείας Λειτουργίας ώστε  να στείλει στους πιστούς ευχές και χαιρετίσματα.

Το απίστευτο αυτό συμβάν που δεν έχει προηγούμενο και θυμίζει ραδιοφωνικές εκπομπές με αφιερώσεις ακροατών δεν έχει συμβεί μια φορά. Τόσο κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας στις 28 Οκτωβρίου όσο και σήμερα πάλι κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο ιερέας που αντικαθιστά τον ιερέα Λουπασάκη αφού μιλήσει στους πιστούς για το πόσο καλός ιερέας και πόσα θαυματουργικά έχει ζήσει στη ζωή του ο απουσιάζων ιερέας «συνδέεται» τηλεφωνικά με τα Χανιά ώστε να ακουστούν οι ευχές του π. Δημητρίου.

«Εύχομαι ο Θεός πραγματικά να χαρίζει χρόνια πολλά ευλογημένα και ευτυχισμένα να υπάρχει γαλήνη και πάντοτε όπως λέω σε όλους σας να έχουμε υγεία» είπε στην την αδιανόητη για τους κανόνες της Εκκλησίας τηλεφωνική σύνδεση του με την Θεία Λειτουργία ο ιερέας Λουπασάκης, που συνέχισε στέλνοντας τη «γλυκιά καλημέρα» του στους πιστούς τους οποίους φρόντισε να ενημερώσει πως «σύντομα θα είμαι κι εγώ πάλι κοντά στους Αγίους Ισιδώρους, κοντά στην Εκκλησία μας όπως θέλει και ότι θέλει πάντοτε ο Θεός».

Κι όλα αυτά κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας η οποία μετατρέπεται για τις ανάγκες του υπόδικου ενώπιον της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης κληρικού σε εκπομπή με θέμα το πρόσωπό του.

Ενδεικτικό της αντίληψης που έχουν στους Αγίους Ισιδώρους για την Εκκλησία και τους Κανόνες της, είναι πως την προηγούμενη Παρασκευή πριν την τηλεφωνική παρέμβαση του ιερέα Λουπασάκη στη Θ. Λειτουργία ο ιερέας που τελούσε το Μυστήριο έλεγε πως οι ιεροί Κανόνες είναι ανθρώπινα δημιουργήματα και ο Θεός έχει τους δικούς του.

Η Αρχιεπισκοπή εξακολουθεί να διατηρεί σταθερά σιγή ιχθύος έναντι όλων αυτών των απίστευτων γεγονότων που συμβαίνουν στον ναό της δικαιοδοσίας της ο οποίος αν και είναι καταγεγραμμένος ως «αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο» φαίνεται πως ακολουθεί τις εντολές κάποιου άλλου Αρχιεπισκόπου αφού του συγκεκριμένου που όλοι θεωρούμε ως Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος τις αγνοεί προκλητικά και επιδεικτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News