Γιάννης Τσαγκαράκης: Από…Μr Κρήτη...Περφέτ στην ταινία «Ο καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη (εικόνες)

Κρήτη
Γιάννης Τσαγκαράκης: Από…Μr Κρήτη...Περφέτ στην ταινία «Ο καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο του Νίκου Καζατζάκη, «Ο καπετάν Μιχάλης», γίνεται ταινία με ένα μοναδικό καστ αγαπημένων, Ελλήνων ηθοποιών - Έμφαση δίνεται στο Κρητικό στοιχείο, για τον λόγο αυτό στην ταινία παίζουν μεταξύ άλλων και ηθοποιοί που κατάγονται από το νησί, όπως Ηρακλειώτης Γ. Τσαγκαράκης

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζατζάκη, «Ο καπετάν Μιχάλης», γίνεται ταινία με ένα μοναδικό καστ αγαπημένων, Ελλήνων ηθοποιών.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2022 και πραγματοποιούνται σε όλο το εύρος της Κρήτης, σε περίπου 40 τοποθεσίες του νησιού.

Σκηνές έχουν γυριστεί και στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην οικία Χρονάκη, παλιό τούρκικο σπίτι, (μαχαλάς). Τον πρωταγωνιστικό ρόλο , στην ταινία έχει εξασφαλίσει ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει και την αφήγηση του audiobook. Δίπλα του, θα βρεθεί μία κορυφαία ομάδα ηθοποιών που θα ζωντανέψουν την συγκλονιστική υπόθεση του «Καπετάν Μιχάλη». 

Στόχος είναι «η ταινία να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και να αποτελέσει μια μαρτυρία του αέναου Κρητικού φρονήματος για ελευθερία και αυτοδιάθεση», όπως δηλώνουν οι παραγωγοί της.

Ιδιαίτερη έμφαση σε όλη την ταινία, δίνεται στο Κρητικό στοιχείο! Για τον λόγο αυτόν, και σε αυτήν παίζουν μεταξύ άλλων, και ηθοποιοί που κατάγονται από το νησί, όπως ο Γιάννης Τσαγκαράκης που είναι γέννημα θέμα Ηρακλειώτης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης με καταγωγή από τα Χανιά και ο Μιχάλης Γιαννακάκης που κατάγεται από την Γέργερη.

Από αθλητής του body building δύο φορές νικητής στο Μr Κρήτη και μία φορά γενικός νικητής Mr Hellas, ο Ηρακλειώτης Γιάννης Τσαγκαράκης κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, δοκιμάζοντας τον εαυτό του σε διαφορετικούς ρόλους. Μάλιστα είχε την τύχη, η εικόνα του να ταξιδέψει και εκτός συνόρων!

Από την Κρήτη, άνοιξε τα ... καλλιτεχνικά του φτερά ως την Αθήνα αρχικά. Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς έκανε και guest εμφάνιση σε σειρά του σουηδικού netflix και συγκεκριμένα στην αστυνομική σειρά "Bäckström" όπου υποδύεται έναν bodyguard...

Βρέθηκε όμως και Ηρώδειο, παίζοντας στο πλευρό πολύ μεγάλων και γνωστών ηθοποιών. Επόμενος σταθμός στην καλλιτεχνική του πορεία είναι ο «Καπετάν Μιχάλης» και ο ρόλος του δήμιου Περφέτ.

Στο μέλλον όμως, ενδέχεται να τον δούμε και σε μεγάλη τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, η οποία έχει κατακτήσει τις καρδιές των ελλήνων…

To neakriti.gr, σήμερα φιλοξενεί συνέντευξή από τον Ηρακλειώτη Γιάννη Τσαγκαράκη, έναν καλλιτέχνη με πολύ πείσμα, που προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα του και να κάνει αυτό που αγαπά.

Έχοντας κατακτήσει τον χώρο του αθλητισμού και ανέβει στο βάθρο της επιτυχίας, τα τελευταία χρόνια τον έχουν κερδίσει η υποκριτική και η ηθοποιία όπου και εκεί σημειώνει ήδη πολύ μεγάλες «νίκες», έχοντας συνυπάρξει στο πλευρό πολλών, γνωστών ηθοποιών τόσο στην τηλεόραση όσο στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Ερώτηση: Πώς πήρες την απόφαση να κάνεις το πέρασμα στη υποκριτική;

Απάντηση: Από πολύ μικρός… Τα πρώτα ερεθίσματα τα δέχτηκα στο σχολείο και από το Γυμνάσιο, όπου θυμάμαι άνοιγα την παράσταση. Αφορμή, στάθηκε, μία θεατρική παράσταση, που κάναμε στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού. Παίζαμε θυμάμαι τότε στο σχολείο, μπροστά σε 200-300 παιδιά. Τότε ήταν που μου κόλλησε το «μικρόβιο» και η ιδέα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Μετά από χρόνια ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και είπα θα το κάνω τώρα.  

Ερώτηση: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το χώρο της υποκριτικής;

Απάντηση: Ασχολούμαι με την υποκριτική από το 2016, καθώς από εφέτος το καλοκαίρι είμαι διπλωματούχος, της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης. Έχω  συμμετάσχει από πρωτοετής φοιτητής της δραματικής σχολής, σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές αλλά και κινηματογραφικές ταινίες. Είχα κάνει και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ερώτηση: Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από την Κρήτη;

Απάντηση: Μου άρεσε όλο αυτό και έτσι ασχολήθηκα μεγαλώνοντας με την υποκριτική. Δεν είχαμε όμως τότε δραματικές σχολές στο Ηράκλειο. Αναγκάστηκα λοιπόν, μετά από χρόνια να τελειώσω μια σχολή και να βγάλω από μέσα μου αυτό το απωθημένο. Αυτό που με έκανε να πάρω τη δύσκολη απόφαση να φύγω από την Κρήτη, ήταν η αγάπη μου να σπουδάσω υποκριτική. 

Ερώτηση: Που έχεις εμφανιστεί;

Απάντηση: Έχω κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω συμμετάσχει στα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς "Bäckström" του σουηδικού Netflix. Έπαιξα το ρόλο του σωματοφύλακα Leo, ο οποίος εμπλέκεται σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών. Στο τέλος σκοτώνομαι βέβαια, όμως μπορώ να πω ότι η συμμετοχή μου αυτή ήταν μια δυνατή εμπειρία καθώς επρόκειτο για μια εξωτερική, άκρως επαγγελματική παραγωγή. Μία περιπέτεια πού γυρίστηκε σε όλη την Ευρώπη. Σε τηλεοπτικές σειρές έχω παίξει στο «Αν ήμουν πλούσιος» στον ΑΝΤ1, στο « Καφέ της Χαράς» και στο «Familia» στον ANT1, στο «Μόλις χθες» στον ΣΚΑΪ, στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» στην ΕΡΤ1. Η τηλεόραση έχει τη δύναμη ότι γίνεται ο ηθοποιός αναγνωρίσιμος. 

Μου αρέσει και η τηλεόραση και το θέατρο και φυσικά ο κινηματογράφος! Έχω όμως συμμετάσχει και σε κινηματογραφικές ταινίες και συγκεκριμένα στις : «Ρόδα τσάντα και κοπάνα νούμερο 5» και στο «Εύρηκα».

Ερώτηση: Ποιος είναι ο ρόλος σου στην ταινία Καπετάν Μιχάλης;

Απάντηση: Η παραγωγή είναι από τις πιο επαγγελματικές που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Εγώ παίζω έναν ρόλο κόντρα στον χαρακτήρα μου… αυτόν του δήμιου, Περτέφ. Του Δικαστή δηλαδή, ένα πρόσωπο κακό… Ο ηθοποιός όμως πρέπει να μπορεί να τα κάνει όλα… Στη διάρκεια της ταινίας μάλιστα, υπάρχει και μια πολύ έντονη σκηνή μεταξύ του Περτεφ και ενός χριστιανού ηγούμενου. Είναι πολύ δυνατή σκηνή με σπέσιαλ εφέ που δείχνει την δυναμική της παραγωγής. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γαρνάβο, που με γνώρισε με το Χαραλάμπους, ο οποιος παίζει το ρόλο του καπετάν Ρεμαντάνη στην ταινία.

 

Ερώτηση: Έχεις παίξει και στο Ηρώδειο! Πώς ήταν η εμπειρία αυτή;

Απάντηση: Ήταν μια ξεχωριστή και πολύ συγκινητική στιγμή. Επρόκειτο για μια μεγάλη παράσταση των ελλήνων ηθοποιών στο Ηρώδειο, με τα έσοδα να διατίθενται για τους εξής φορείς: ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ και Σπίτι του ηθοποιού, όπου για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους, το Σπίτι του Ηθοποιού, το σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. «Ο Καραγκιόζης και ο Μεγάλος Ξεσηκωμός», έργο βασισμένο στις αρχές του Θεάτρου Ντοκουμέντο, ήταν μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη βραδιά υπό τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο και για μένα μια συγκλονιστική εμπειρία.

Ερώτηση: Τα επόμενα σχέδιά σου ποια είναι;

Απάντηση: Ο «Καπετάν Μιχάλης» θα προβληθεί μέσα στο 2023. Στόχος μου είναι να υπηρετώ πίστα την τέχνη της υποκριτικής, οπότε μου δίνεται η ευκαιρία, είτε μέσα από το θέατρο και την τηλεόραση είτε μέσα από τον κινηματογράφο. Μου έχει γίνει μια πρόταση να συμμετάσχω σε μια πολύ επιτυχημένη σειρά στην τηλεόραση, είναι όμως κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση αυτή τη στιγμή…

Η υπόθεση της ταινίας «Καπετάν Μιχάλης»

Το μυθιστόρημα του σπουδαίου συγγραφέα αναφέρεται στην επανάσταση του 1889 και στην προσπάθεια των Κρητικών να απελευθερωθούν από τους Τούρκους.

Η πλοκή του σεναρίου διαδραματίζεται στην Κρήτη την χρονιά της επανάστασης του 1889. Κεντρικός ήρωας είναι ο καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος

και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρή μπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας.

Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται

και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων. 

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας

Εκτός από τον Αιμίλιο Χειλάκη, στην ταινία «Ο Καπετάν Μιχάλης» θα πρωταγωνιστήσουν και οι εξής ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου, Τζένη Καζάκου, Ιωάννης Παπαζήσης, Αλέκος

Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Τσαγκαράκης, Μιχάλης Γιαννακάκης, Αστέρης Πελτέκης, Χάρης Εμμανουήλ, Μάνος

Ιωάννου, Νίκος Χίλιος, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Νίκος Νικολάου, Νίκος

Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, κ.ά. 

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο θα υπογράψει ο Κώστας Χαραλάμπους, ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας θα επιμεληθεί η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα αναλάβει ο Σάββας Πασχαλίδης και την ηχοληψία ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής ο Πάνος Κέκας.

Το έργο τελεί, ως τώρα, υπό την αιγίδα και την ενίσχυση του Υπουργείου Εμπορίου και Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του

ΕΚΟΜΕ και των Δήμων της Κρήτης: Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου, Ανωγείων. Η Ταινία έχει επίσης την χορηγία των ANEK LINES & BLUESTAR FERRIES.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News