Ηράκλειο: Από τηλεσκόπιο παρατήρησαν την έκλειψη ηλίου οι μαθητές του 8ου Πειραματικού δημοτικού

Κρήτη
Ηράκλειο: Από τηλεσκόπιο παρατήρησαν την έκλειψη ηλίου οι μαθητές του 8ου Πειραματικού δημοτικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρατήρηση του φαινομένου πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης στην πλατεία του Αγίου Μηνά

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, έγινε έκλειψη ηλίου, η οποία ήταν ορατή από την Ελλάδα. Η έκλειψη θα είχε κάλυψη του ηλιακού δίσκου κατά περίπο 37% περίπου επί της φαινόμενης ηλιακής διαμέτρου στην κεντρική Ελλάδα και αυξάνεται προς τα βόρεια και τα ανατολικά, όπου έφτασε έως και 46%.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης η διάρκεια της έκλειψης ήταν περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά και ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι με το μέγιστο της έκλειψης στις 13:40.

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (https://sfak.org/)  βρισκόταν στην πλατεία του Αγίου Μηνά, όπου είχαν στήσει τηλεσκόπιο με ειδικό φίλτρο για την παρατήρηση και άλλα πειράματα, μέσα από τα οποία οι περαστικοί μπορούσαν να παρατηρήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο.

Τα παιδιά του σχολείου μας ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της έκλειψης μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο και στη συνέχεια συνοδεύτηκαν από εκπαιδευτικούς και γονείς και επισκέφθηκαν το σημείο, όπου παρατήρησαν γεμάτα ενθουσιασμό το φαινόμενο της έκλειψης με ασφάλεια. Ο κ. Παντζέκος Παναγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, εξήγησε το φαινόμενο στα παιδιά και μας υποσχέθηκε κι άλλες παρόμοιες δράσεις!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News