Ηράκλειο: Μέσα στην κάλτσα έκρυβε ο επιβάτης του πλοίου το χασίς

Κρήτη
Ηράκλειο: Μέσα στην κάλτσα έκρυβε ο επιβάτης του πλοίου το χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 26χρονος είχε κρύψει την κάνναβη μέσα σε κάλτσα που είχε εντός της βαλίτσας του - Ωστόσο, ο ειδικός σκύλος-ανιχνευτής του Λιμενικού μύρισε το χασίς και... ο νεαρός φόρεσε χειροπέδες.

Στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος φέρεται να έγινε «τσακωτός» με ποσότητα χασίς, αλλά και 25 αφορολόγητες συσκευασίες καπνού, προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, οι Αρχές.

Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, ο 26χρονος είχε κρύψει την κάνναβη μέσα σε κάλτσα που είχε εντός της βαλίτσας του. Ωστόσο, ο ειδικός σκύλος-ανιχνευτής του Λιμενικού μύρισε το χασίς και... ο νεαρός φόρεσε χειροπέδες.

Πρόκειται για 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη, μετά από έλεγχο που του έγινε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Επισημαίνεται ότι ο νεαρός έπεσε στο «δόκανο» των λιμενικών, μετά από σχετική ένδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού.

Ο σκύλος… μύρισε το χασίς το οποίο ήταν «καβαντζωμένο» προσεκτικά μέσα σε κάλτσα, μέσα στην αποσκευή του 26χρονου.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν μέσα στην κάλτσα 3 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 6,4 γραμμαρίων.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν μέσα στην αποσκευή σύνεργα χρήσης κάνναβης (πλαστικός θρυμματιστής με υπολείμματα κάνναβης και μια πλαστική συσκευή καπνίσματος χασίς), αλλά και 25 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη. Και οι 25 συσκευασίες ήταν αφορολόγητες.

Όλα τα έκνομα ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ το σύνολο «των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των 305 ευρώ».

Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News