Κεγκέρογλου: Δεσμεύσεις Υφυπουργού Περιβάλλοντος για τις πολεοδομικές μελέτες Καστελίου και Αρκαλοχωρίου

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Δεσμεύσεις Υφυπουργού Περιβάλλοντος για τις πολεοδομικές μελέτες Καστελίου και Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μελέτη έχει ανατεθεί εδώ και χρόνια, έχει προχωρήσει σημαντικά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού εκκρεμεί τόσο η οριοθέτηση δύο ρεμάτων, Καστελίου και Πολυθέας, όσο και οι επόμενες ενέργειες που προβλέπονται μέχρι την υπογραφή της

Σε συνέχεια της πρόσφατης επίκαιρης ερώτησης για την πολεοδομική μελέτη Αρκαλοχωρίου, συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης Καστελίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κεγκέρογλου, η μελέτη αυτή για το Καστέλι που είναι το κέντρο μιας συστάδας οικισμών, έχει ανατεθεί εδώ και χρόνια, έχει προχωρήσει σημαντικά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού εκκρεμεί τόσο η οριοθέτηση δύο ρεμάτων, Καστελίου και Πολυθέας, όσο και οι επόμενες ενέργειες που προβλέπονται μέχρι την υπογραφή της.

Επειδή πρόσφατα και με αφορμή την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Καστελίου ανατέθηκε από το Υπουργείο το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και με δεδομένη την ανάγκη του ενιαίου πολεοδομικού σχεδιασμού του δήμου, ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να ολοκληρωθεί και αυτή η μελέτη, μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες καθώς και του Αρκαλοχωρίου και να ενταχθούν στο υπό εκπόνηση τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, αφού ανακοίνωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβει χώρα τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική μελέτη Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, ανέφερε ότι μια πρώτη εκτίμηση κόστους, προκειμένου να ενταχθούν ολοκληρωμένα οι μελέτες που αφορούν στους δύο οικισμούς, είναι ως προϋπολογισμός της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων συν ΦΠΑ ενώ δεσμεύτηκε ότι το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, που έχει ανατεθεί, θα λάβει υπόψη όλες τις μελέτες που εξελίχτηκαν έστω και αν δεν τελείωσαν στον χρόνο και βεβαίως θα επικαιροποιηθούν.

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News