Με Τσιάρα τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Ηράκλειο

Κρήτη
Με Τσιάρα τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τον Δεκέμβριο θα έρθω στην Κρήτη για να εγκαινιάσω τα νέα διοικητικά δικαστήρια στο Ηράκλειο. Είναι, όπως μαθαίνω, νέες δικαστικές υποδομές - «κόσμημα»

Είδηση για επικείμενα εγκαίνια  των νέων διοικητικών δικαστηρίων, εν προκειμένω του νέου διοικητικού πρωτοδικείου στη λεωφόρο Κνωσσού και του αρχείου του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, στη πλατεία Κύπρου και δική του κάθοδο για τις επίσημες κορδέλες έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου με φόντο το νέο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Όπως έχουμε γράψει εδώ στο neakriti.gr, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το οποίο στεγαζόταν ως τώρα επί της οδού Μουρέλλου (κάθετη Καλοκαιρινού), στο κέντρο του Ηρακλείου,  θα λειτουργεί πλέον  σε νέο κτήριο, στη λεωφόρο Κνωσού.  Πρόκειται για ακίνητο με συνολικό εμβαδό 1.005 τετραγωνικά μέτρα, στο οποίο το Διοικητικό Πρωτοδικείο θα στεγαστεί για χρονικό διάστημα 12 ετών, έναντι μηνιαίου ενοικίου ύψους  6.750 ευρώ.

Τα νεότερα για το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Σε ότι αφορά στο αντικείμενο της συζήτησης στην βουλή, δηλαδή στο νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει βούληση να προχωρήσει το έργο, με την μορφή που δρομολογείται, δηλαδή ως έργο ΣΔΙΤ που περιλαμβάνει ''πακέτο'' την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου, την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Χανίων και ένα εκτεταμένο ''λίφτινγκ'' στο υφιστάμενο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου.

Ο κ. Τσιάρας παραδέχθηκε αυτό που του επισήμαναν οι 2 βουλευτές. Πως δηλαδή είναι κρίμα και άδικο να έχει κολλήσει όλο το έργο ΣΔΙΤ, και άρα και το νέο δικαστικό μέγαρο στο Ηράκλειο  λόγω της εμπλοκής με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου όπου είναι να κατασκευαστεί το νέο μέγαρο στα Χανιά.

Ο ίδιος γνωστοποίησε, μετά από τελευταίες επαφές που είχε, πως η υπόθεση με το οικόπεδο στα Χανιά μοιάζει να ξεκολλάει επιτέλους και διαφαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ», αν και δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η πρόταση Κεγκέρογλου για 2 υπο-έργα στο ΣΔΙΤ

Ο υπουργός ζήτησε λίγη πίστωση χρόνου για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση, τονίζοντας παράλληλα πως εφόσον διαπιστωθεί ότι «κολλά» το θέμα στην παράμετρο του οικοπέδου στα Χανιά, θα εξεταστούν κι άλλες τεχνικές λύσεις.

Ανάμεσα τους και η ενδιαφέρουσα λύση που κατέθεσε πριν από λίγο από τα έδρανα της βουλής ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ποια είναι αυτή; Να παραμείνει το έργο με την μορφή ενός «πακέτου» σε ΣΔΙΤ, αλλά να ''σπάσει'' σε 2 διαφορετικά υπο-έργα:

Το ένα υποέργο να αφορά στο νέο μέγαρο Ηρακλείου και στην ανακαίνιση του μεγάρου Ρεθύμνου. Και το 2ο υπο-έργο να αφορά στην ανέγερση του νέου μεγάρου στα Χανιά, που παρουσιάζει την εμπλοκή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News