Κρήτη

«Χορεύοντας» με τα άλογα του «Καπετάν Μιχάλη» στο Μεϊντάνι

Δυο μαύρα άλογα, πρωταγωνιστές στην κινηματογραφική ταινία «Καπετάν Μιχάλης» κέντρισαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία για λίγες ώρες, το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου, δυο υπέροχων αλόγων που δέσποσαν στη πλατεία Μεϊντάνι, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που έσπευσαν να τα δουν από κοντά και να καμαρώσουν για το επιβλητικό τους παρουσιαστικό.

Η κινηματογραφική ταινία «Καπετάν Μιχάλης», σύμφωνα με το anogi.gr, με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Κώστα Χαραλάμπους, ξεκίνησαν γυρίσματα από τις αρχές Οκτωβρίου και αυτά θα λάβουν χώρα σε περισσότερα από σαράντα σημεία σε όλη την Κρήτη.

Ένα από αυτά είναι και το οροπέδιο της Νίδας, όπου τα δυο άλογα συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή σκηνή από το εμβληματικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, ανάμεσα στον καπετάν Μιχάλη και τον Νουρημπέη.

Στο Μεϊντάνι βρέθηκαν και οι εκπαιδευτές τους, που εξηγούσαν στον κόσμο τι συμβαίνει στη Νίδα με τα γυρίσματα της ταινίας.

Στην ταινία λαμβάνουν μέρος πλήθος ηθοποιοί και κομπάρσοι. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι οι: Αιμίλιος Χειλάκης (καπετάν Μιχάλης), Νικήτας Τσακίρογλου, Τζένη Καζάκου, Ιωάννης Παπαζήσης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Αστέρης Πελτέκης, Χάρης Εμμανουήλ, Μάνος Ιωάννου, Νίκος Χίλιος, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Νίκος Νικολάου, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς κ.ά.

Το έργο τελεί, ως τώρα, υπό την αιγίδα και την ενίσχυση του Υπουργείου Εμπορίου και Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και των Δήμων της Κρήτης: Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου, Ανωγείων.

Η πλοκή του σεναρίου διαδραματίζεται στην Κρήτη την χρονιά της επανάστασης του 1889. Κεντρικός ήρωας είναι ο καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια