Στην Πέτρα της Ιορδανίας η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης

Κρήτη
Στην Πέτρα της Ιορδανίας η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ποικιλομορφία των σχημάτων και οι συχνές εναλλαγές των χορών, που παρουσιάστηκαν από το χορευτικό της Ένωσης Κρητών, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στον υπουργό Πολιτισμού της Ιορδανίας

Στην αρχαία πόλη Πέτρα, ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, πραγματοποιήθηκε η λήξη του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών της Ιορδανίας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας.

Η ποικιλομορφία των σχημάτων και οι συχνές εναλλαγές των χορών, που παρουσιάστηκαν από το χορευτικό της Ένωσης Κρητών, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στον Υπουργό Πολιτισμού της Ιορδανίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ενώ επισήμανε ότι ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουν γίνει όσα χρόνια πραγματοποιείται το συγκεκριμένο Φεστιβάλ. Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι Jordan TV.

Το πολυμελές χορευτικό συγκρότημα που παρέμεινε στην Ιορδανία, από 19 έως 26 Σεπτέμβριου 2022, έδωσε ακόμα δύο παραστάσεις στους Βασιλικούς Κήπους στην πόλη Irbid.

Αξιοσημείωτο και συγκινητικό είναι ότι, κατά την εμφάνιση του χορευτικού στην έναρξη του Φεστιβάλ, πλήθος κόσμου ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας “ζητώ η Ελλάδα“.

Πολλά και ευμενή ήταν τα σχόλια και οι αναφορές των θεατών στα κοινωνικά δίκτυα.

Μεγάλος ήταν επίσης ο ενθουσιασμός ομάδας Ελλήνων τουριστών, που έτυχε να επισκεφτούν τη χώρα εκείνες τις ημέρες, όταν έκπληκτοι αντίκρισαν το συγκρότημα να χορεύει κρητικούς χορούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News