Ηράκλειο: Δράσεις καθαρισμού στην παραλία του Καρτερού με τη βοήθεια λουόμενων (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Δράσεις καθαρισμού στην παραλία του Καρτερού με τη βοήθεια λουόμενων (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να απολαμβάνουμε τις ομορφιές του τόπου μας φροντίζοντας τον και διατηρώντας τον καθαρό», αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης του νομού Ηρακλείου από τους οποίους πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός

Μια πολύ όμορφη πράξη με περιβαλλοντικό χαρακτήρα από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης του νομού Ηρακλείου, έλαβε χώρα χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στην παραλία του Καρτερού.

Το μέλη του συλλόγου αφιέρωσαν την ημέρα τους στον καθαρισμό της παραλίας, η οποία ήταν γεμάτη από κομμάτια πλαστικού μπουκάλια και καπάκια, αποτσίγαρα, συσκευασίες τροφίμων κτλ.

Την κίνηση αυτή γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα λίγες μέρες μετά τις δύσκολες μέρες που πέρασε η Κρήτη, προχώρησε στον καθαρισμό μέρος του κομματιού της ακτής του Καρτερού (Ακτή πρώην Ξενία).

Κομμάτια πλαστικού μπουκάλια και καπάκια, αποτσίγαρα, συσκευασίες τροφίμων, κουτάκια από αλουμίνιο συγκεντρώθηκαν από τα μέλη και τις οικογένειες μας ενώ λουόμενοι ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στην προσπάθεια μας.

Η προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος είναι αξίες ιδιαίτερες, άξιες και σημαντικές για εμάς που στηρίζονται μόνο με πράξεις.

Το μήνυμα μας είναι ο σεβασμός στο Περιβάλλον και το μέσο η εκπαίδευση και η παιδεία  έτσι ώστε  να μην χρειάζονται δράσεις περισυλλογής και συγκέντρωσης απορριμμάτων.

Να απολαμβάνουμε  τις ομορφιές του τόπου μας φροντίζοντας τον και διατηρώντας τον καθαρό.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται με συγκέντρωση σε κεντρικά κτίρια της Περιφέρειας πλαστικών καπακιών  τα οποία θα δίνονται στον Σύλλογο ΑΜΕΑ Ν. Κρήτης  για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων σε μια επίσης συμβολική κίνηση σεβασμού και αλληλεγγύης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News