Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Όλες οι εξελίξεις λίγο πριν την παράδοση της 38χρονης (βίντεο)

Κρήτη
Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Όλες οι εξελίξεις λίγο πριν την παράδοση της 38χρονης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η 38χρονη παραμένει ασύλληπτη, οι συνήγοροι της οικογένεια του θύματος περνούν στην αντεπίθεση
  • Στο Θριάσειο Νοσοκομείο ο 36χρονος μετά την επίθεση με καυστικό υγρό
  • Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι γιατροί για να σώσουν το μάτι του Κρητικού
  • Από το ξενοδοχείο στο ΠΑΓΝΗ και από εκεί στην Αθήνα
  • Παραμένει άφαντη η 38χρονη μετά την επίθεση στον εν διαστάσει σύζυγό της
  • Για απόπειρα σπίλωσης του θύματος από την 38χρονη κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας
  • Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσειου νοσοκομείου νοσηλεύεται από χθες Σάββατο, 22 Οκτωβρίου ο 36χρονος Κρητικός, μετά την επίθεση με καυστικό υγρό, με τους γιατρούς να δίνουν παράλληλες μάχες για να σωθεί τουλάχιστον το μάτι του, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για σταδιακά μερική αποκατάσταση των υπόλοιπων εγκαυμάτων.

    Ο 36χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Αθήνα, καθώς η κατάστασή του θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή και χρήζει εξειδικευμένης αντιμετώπισης.

    Το καυστικό υγρό με το οποίο τον περιέλουσε η εν διαστάσει σύζυγός του, προκάλεσε βαθιά εγκαύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, την καρωτίδα και το χέρι του. Η ταυτόχρονη αντιμετώπισή τους, όσο η όραση του 36χρονου κινδυνεύει κάνει εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση, όπως εξηγεί η χειρουργός που τον ανέλαβε, αλλά η Καλοφώνου, η οποία είχε αναλάβει την αποκατάσταση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

    Την ώρα που η 38χρονη παραμένει ασύλληπτη, οι συνήγοροι της οικογένεια του θύματος περνούν στην αντεπίθεση.

    Η ποινικολόγος Αλεξάνδρα Σπανάκη μαζί με τις αδελφές του 36χρονου μετέβαιναν το πρωί στην ασφάλεια Ηρακλείου και δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της 38χρονης που κατηγορείται. Η κ. Σπανάκη κάνει λόγο για μεθοδευμένη και καλοσχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια.

    Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας του 36χρονου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της οικογένειας του θύματος για το ότι η 38χρονη παραμένει ασύλληπτη, ενώ ανέφερε ότι είχε κάνει και στο παρελθόν απόπειρες να τον βλάψει.

    «Αυτό που μεταφέρθηκε από την οικογένεια είναι πως ήταν μια αρρωστημένη προσπάθεια από τη δράστιδα η οποία ξεκίνησε από τον Απρίλιο και παρά το ότι με σωστό τρόπο την απέκρουσε το θύμα η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Από ο, τι γνωρίζω υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια να τον βλάψει αλλά η οικογένειά του έχει μεγάλη οντότητα στην Κρήτη και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια. Δεν πίστευε κάνεις ότι μια γυναίκα θα αγνοούσε την οντότητα αυτής της οικογένειας και θα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια από την οικογένεια για το γεγονός ότι η δράστιδα δεν έχει συλληφθεί ακόμα», σημείωσε ο ποινικολόγος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

    «Σε πολλή άσχημη κατάσταση το θύμα»

    Μιλώντας για την κατάσταση του θύματος, σημείωσε: «Μόλις επισκέφθηκα το θύμα. Είναι σε πολλή άσχημη κατάσταση. Έχει περιοριστεί με αυτό το υγρό, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι υγρό είναι. Είναι σίγουρα δραστικό υγρό. Θα το αποκαλύψει τι είναι ακριβώς η εγκληματολογική υπηρεσία στέλνοντάς το για ανάλυση. Όμως έχει βλάβη όλο του το πρόσωπο και μέρος του σώματός του. Υπάρχει κίνδυνος για το ένα του μάτι. Και εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτή την αποτρόπαια πράξη, ασχολούνται με το δήθεν παρελθόν του παιδιού», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

    Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα του Σαββάτου το 36χρονο θύμα δέχθηκε επίθεση από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου της Κρήτης. Το θύμα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, φέροντας εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια, ενώ κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του μάτι.

    //--> //-->

    Μίλησε σε εκπομπή η 38χρονη που αναζητείται - «Με απειλούσε, θόλωσα»

    Τη δική της θέση για όσα συνέβησαν παρουσίασε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, η 38χρονη γυναίκα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον σύζυγό της στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    «Είμαι τρομοκρατημένη» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

    Όπως η ίδια είπε, τις τελευταίες 40 ημέρες είχε βρεθεί τέσσερις φορές με τον εν διαστάσει σύζυγό της, καθώς, όπως ανέφερε "είχα ακόμη αισθήματα για εκείνον".

    Στο ερώτημα γιατί είχε μαζί της το υγρό φέρεται να είπε πως το κουβαλούσε πάνω της για άμυνα και πως ο 36χρονος την είχε απειλήσει.

    «Με απειλούσε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ότι αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα, θα βάλει να με σκοτώσουν» είπε η ίδια.

    «Ήταν μπροστά μάρτυρες όταν μου έλεγε πως θα με σκοτώσουν οι άνθρωποι του αν τολμήσω να προχωρήσω στη ζωή μου. Ότι αυτός θα παντρευτεί και θα κάνει παιδιά ενώ εγώ θα πεθάνω. Αυτές ήταν οι κουβέντες του. Μόνο απειλές, ξυλοδαρμούς και βία έχω ζήσει στα χέρια του».

    Η 38χρονη ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του αδερφού του θύματος για ενδοοικογενειακή βία, καθώς, όπως η ίδια ανέφερε, το περιβάλλον του συζύγου της την ξυλοφόρτωνε συχνά.

    Τέλος, είπε ότι σύντομα θα εμφανιστεί στις Αρχές παρουσία του δικηγόρου της.

    //--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News