Αποκάλυψη Μπορμπουδάκη: «Μου απαγόρευσε ο Αυγενάκης να πάω σε σύσκεψη για το νέο Κέντρο Υγείας στη Μεσαρά» (βίντεο)

Κρήτη
Αποκάλυψη Μπορμπουδάκη: «Μου απαγόρευσε ο Αυγενάκης να πάω σε σύσκεψη για το νέο Κέντρο Υγείας στη Μεσαρά» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λένα Μπορμπουδάκη αποκάλυψε για πρώτη φορά μιλώντας στην Κρήτη TV ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έβαλε βέτο να μην παραστεί η ίδια σε σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας στη Μεσαρά όπου βρίσκεται και η κύρια εκλογική δεξαμενή του

Αποκαλυπτική και συνάμα σοκαριστική για όσα είπε στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ήταν η πρώην διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη η οποία κλήθηκε να σχολιάσει την ανάρτησή της πριν από μερικές ημέρες στο facebook που κυριολεκτικά ήταν καταπέλτης κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κ. Μπορμπουδάκη μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV είπε ότι αυτές τις δηλώσεις δεν τις κάνει τώρα που δεν είναι διοικήτρια αλλά θα τις έκανε και ως διοικήτρια αν συνέχιζε, τόνισε ότι ο υφυπουργός μονίμως αποδίδει τα εύσημα σε λάθος διοικητή για τα έργα της Υγείας στην Κρήτη και με την κίνησή της να μιλήσει δημόσια προσπαθεί να προστατεύσει το έργο της και τους συνεργάτες της τα τελευταία τρία χρόνια που ήταν Διοικήτρια.

«Όλα αυτά τα έργα τα είχα αναφέρει με έγγραφα στον απολογισμό μου στις 22 Αυγούστου» είπε η κ. Μπορμπουδάκη και συνέχισε μιλώντας για τον σημερινό διοικητή. «Υπάρχουν τρεις κατηγορίες διοικητών: Οι χρήσιμοι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι που είναι άβουλοι και οι χρήσιμοι ετερόφωτοι που οικειοποιούνται το έργο άλλων. Η τρίτη κατηγορία είναι η πιο επικίνδυνη» και πρόσθεσε για τον σημερινό διοικητή ο οποίος ήταν υφιστάμενός της υποδιοικητής στην 7η ΥΠΕ Κρήτης: «Οι συνεργάτες μου και οι άνθρωποι που βρίσκονται ιεραρχικά κάτω από τον διοικητή να προοδεύουν. Είναι σημαντικό οι συνεργάτες να μην λειτουργούν παρασκηνιακά για να πάρουν τη δική σου θέση».

Μάλιστα η κ. Μπορμπουδάκη αποκάλυψε ότι ο κ. Αυγενάκης έθεσε βέτο σε σύσκεψη που έγινε στη Μεσαρά για να παρουσιαστεί το νέο Κέντρο Υγείας στην περιοχή να μην πάει η ίδια γεγονός που ενόχλησε και το υπουργείο Υγείας.

Η ίδια παραδέχεται ότι ήταν τελικά λάθος της που δεν πήγε σε εκείνη τη σύσκεψη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το υπουργείο Υγείας έβγαλε μια ανάρτηση για ένα σπουδαίο έργο για ανέγερση και ανακαίνιση νοσοκομείων. Δεν είδα να γίνεται κάποια συγκεκριμένη καταγραφή έργων. Ενώ η ανακοίνωση του Υφυπουργού αυτό γίνεται και δίνει τα εύσημα σε λάθος διοικητή.

Είναι ξεκάθαρο ότι με το υπουργείο Υγείας είχαμε αγαστή θέση και παραμένει η σχέση αυτή. Πως σας ακούγεται όμως πριν από μερικούς μήνες δέχτηκα μια πρόσκληση από τοπικούς παράγοντες της Μεσαράς και να παρουσιάσουμε σε διευρυμένη συνάντηση για τη δημιουργία ενός πρότυπου πολυδύναμου Κέντρου Υγείας ή και ΜΑΦ για να μειωθούν οι διακομιδές. Αυτό που έγινε ότι μετά από μερικές μέρες οι άνθρωποι που με κάλεσαν με απολογητικό ύφος με πήραν τηλέφωνο ότι ο υφυπουργός τους είπε ότι αν μεταβώ εγώ δεν θα πάει εκείνος. Το λάθος που έκανα ήταν ότι θα μπορούσα να μεταβώ. Ενημέρωσα το Υπουργείο και το υπουργείο είπε ότι έπρεπε να μεταβώ. Όταν το υπουργείο λέει ότι έπρεπε να μεταβείς σημαίνει ότι δεν είναι σύμφωνο με την έμμεση απαγόρευση του Υφυπουργού. Αυτό είναι κάτι που με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν έχω καμία προσωπική εμπάθεια με τον κ. Αυγενάκη αλλά είχα έρθει πολύ δύσκολη θέση όταν ήμουν στο ΜΦΙ Κρήτης και έπρεπε να χειριστώ την υπόθεση ευνοούμενού του χωρίς τα τυπικά προσόντα».

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News