Αναβιώνει το φονικό στα Ανώγεια με τους δύο νεκρούς στη μέση του δρόμου

Κρήτη
Αναβιώνει το φονικό στα Ανώγεια με τους δύο νεκρούς στη μέση του δρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 10 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Εφετείο Χανίων το φονικό που έπεσαν νεκροί ο Λευτέρης Καλομοίρης και ο Γιώργος Ξυλούρης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκδίκαση –σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης του διπλού φονικού που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2020, στα Ανώγεια, όπου είχαν βρει τραγικό τέλος ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, η δίκη προσδιορίστηκε για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά.

Ας σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές: Η πρώτη ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η δεύτερη αναβολή δόθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, τον Απρίλιο του 2021, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Μετά από μια πολυήμερη διαδικασία η οποία διήρκησε τέσσερις ημέρες ο γιος του αείμνηστου Λευτέρη Καλομοίρη, κρίθηκε ένοχος για την πράξη της «ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καθώς και για «οπλοχρησία», «οπλοφορία» και «οπλοκατοχή».

Τελικά, στον 32χρονο άνδρα επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία συν ποινή επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News