default-image

Ν. Ηγουμενίδης: «Στο “περίμενε” 15.000 χειρουργεία στην Κρήτη

Κρήτη
Ν. Ηγουμενίδης: «Στο “περίμενε” 15.000 χειρουργεία στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σημερινή Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και εξακολουθεί τον εμπαιγμό εναντίον των υγειονομικών, είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης

Στην δέσμευση να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, λαμβάνοντας 2000 ευρώ πρώτο μισθό και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Politica" και στον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων στοιχεία, τα οποία δείχνουν πως 15.000 χειρουργεία στην Κρήτη, παραμένουν “στο περίμενε”.

Ο κ. Ηγουμενίδης, επεσήμανε πως: «Απαιτείται η μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στη πρώτη γραμμή, η αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων, η αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι τα 2.000 ευρώ, αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό, ένταξη όλων των εργαζόμενων στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.»

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μαζικό αγώνα των υγειονομικών κατά τη χθεσινή απεργία για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ασκώντας κριτική και στο κυβερνητικό έργο: «Η σημερινή Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και εξακολουθεί τον εμπαιγμό εναντίον των υγειονομικών. Μόλις δύο μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ προκηρύχθηκαν τον τελευταίο χρόνο για τις δημόσιες δομές υγείας Ηρακλείου, όταν παραμένουν κενές 33 θέσεις γιατρών στο Βενιζέλειο και περίπου 40 στο ΠΑΓΝΗ. Στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ενίσχυση, απλώς πασχίζει για μια επικοινωνιακή διαχείριση. Οι επικουρικοί επανα- “προσλαμβάνονται”, ενώ επίσης “προσλαμβάνονται” συνταξιούχοι γιατροί. Όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα ονομάζει «προσλήψεις», ενώ είναι φανερό ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να μην στηρίξει μόνιμα και επαρκώς το ΕΣΥ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News