Ν. Ηγουμενίδης: Είναι αναγκαιότητα η δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς από και προς το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου

Κρήτη
Ν. Ηγουμενίδης: Είναι αναγκαιότητα η δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς από και προς το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Κάθε πρόταση που προάγει την οδική ασφάλεια των πολιτών, των τουριστών, των επόμενων γενιών είναι προς το συμφέρον όλων μας" είπε ο κ. Ηγουμενίδης

 

Με αφορμή τη σημερινή ημερίδα με θέμα  «Μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη. Θέσεις – Αντιθέσεις – Συγκλήσεις» που πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εν όψει του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι οφείλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Να προβλέψουμε από τώρα το ζήτημα της ασφάλειας της μετάβασης από και προς το νέο Αεροδρόμιο. Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος είναι πλέον διακύβευμα. Δεν πρέπει το νέο αεροδρόμιο να συνδεθεί με τις παθογένειες της προηγούμενης περιόδου. Υπάρχουν άξιοι επιστήμονες – κορυφαίοι συγκοινωνιολόγοι -  που προτείνουν σήμερα λύσεις και καταθέτουν έγκυρες και άρτια επιστημονικά προτάσεις. Είναι αναγκαιότητα η δημιουργία  ενός μέσου σταθερής τροχιάς που θα συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης.Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση και να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αντί να κάνει ότι δεν ακούει. Μας ενδιαφέρει σήμερα να εξεταστεί και να προχωρήσει η ενδοπεριφερειακή κινητικότητα μέσα από την σύνδεση του νέου αεροδρομίου με ένα ηλεκτροκινούμενο μέσο σταθερής τροχιάς. Κάθε πρόταση που προάγει την οδική ασφάλεια των πολιτών, των τουριστών, των επόμενων γενιών είναι προς το συμφέρον όλων μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News