Ηγουμενίδης: Να αποζημιωθούν άμεσα όσοι πρέπει και όπως πρέπει

Κρήτη
Ηγουμενίδης: Να αποζημιωθούν άμεσα όσοι πρέπει και όπως πρέπει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου έκανε παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για ζήτημα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τη φονική κακοκαιρία στο Ηράκλειο

Παρέμβαση για ζήτημα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τη φονική κακοκαιρία στο Ηράκλειο έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου κατά τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής. 

«Χρειάζεται η πολιτεία να συνδράμει, ώστε οι άμεσες υποχρεώσεις που έχει υποσχεθεί να δοθούν να μην καθυστερήσουν», σημείωσε ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου μέσα στην αίθουσα της Βουλής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων τονίζοντας: «Δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτό, πρέπει κύριε Πρόεδρε, να αποζημιωθούν άμεσα όσοι πρέπει και όπως πρέπει».

Για την ολιγωρία της Κυβέρνησης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «με αφορμή τις τελευταίες καταστροφές που έγιναν στο ΒΟΑΚ στο Δήμο Μαλεβιζίου και στην περιοχή την συγκεκριμένη, το πρώτο πράγμα στο οποίο έγινα δέκτης ήταν ότι αυτά που μας υποσχέθηκαν πριν από δυο χρόνια στη Χερσόνησο, στα Μάλια και στις Γούβες για την καταστροφή του 2020, ακόμα δεν έχουν δοθεί».

«Η εδαφική συνοχή κατά τη γνώμη μου, σημαίνει στην πράξη να μη μένουν οι άνθρωποι αβοήθητοι, να μη μένουν αβοήθητοι οι άνθρωποι που χάνουν το βιος τους για διάφορους λόγους, ιδιαίτερα μόλις φύγουν οι κάμερες», τόνισε ο βουλευτής με την αφορμή της συνεδρίασης και της εισήγησης για τα θέματα της εδαφικής συνοχής.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης ο Νίκος Ηγουμενίδης παρουσίασε την εισήγηση που έχει ετοιμάσει σχετικά με τα εργαλεία της εδαφικής συνοχής στις νησιωτικές περιοχές με ειδική αναφορά στο δημογραφικό: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα για το δημογραφικό. Και γι’ αυτό προτείνεται η σύσταση ειδικής επιτροπής σε ανώτατο επίπεδο που θα ασχοληθεί ειδικά με το δημογραφικό των νησιών. Κίνητρα για τις πολύτεκνες οικογένειες ή για τη δημιουργία οικογένειας, για το ποσό που θα παίρνουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους οι οικογένειες στα νησιά, για το πώς θα μπορούν να μεταβαίνουν από το ένα νησί στο άλλο», ανέφερε ο βουλευτής. Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στη ρήτρα νησιωτικότητας, στο μεταφορικό ισοδύναμο και στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, ενώ η εισήγηση του αναμένεται να εγκριθεί το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News