Ρέθυμνο: Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην περιοχή Σταυρωμένου το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην περιοχή Σταυρωμένου το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες θα διαρκέσουν το χρονικό διάστημα από Σάββατο 22 έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους συμπολίτες ότι θα προχωρήσει στην απομάκρυνση του τεχνικού που βρίσκεται στην κοίτη του Αρκαδιώτη Ποταμού, στην περιοχή του Δημοτικού Σχολείου Σταυρωμένου, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές ανάντι και κατάντι αυτού, σε περίπτωση που εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. 

Επισημαίνεται εξάλλου, πως την απομάκρυνση του εν λόγω τεχνικού πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου επιβάλλει και η Γεν. Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δ/νση Τεχνικών Έργων Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Ρεθύμνης ( υπ’ αριθμ. 200315/07-07-2022 έγγραφο της Π.Ε).

Διευκρινίζεται ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Ρ. καθυστέρησε την απομάκρυνση αυτή, περιμένοντας να ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής της νέας γέφυρας. Όμως επειδή η ολοκλήρωση της γέφυρας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν, η υπηρεσία θα ξεκινήσει στην απομάκρυνση του τεχνικού άμεσα.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν το χρονικό διάστημα από Σάββατο 22 έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022.

Για την ασφάλεια των περιοίκων και διερχομένων οδηγών αλλά και την εμπρόθεσμη και ανεμπόδιστη εκτέλεση του έργου, θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Στον τσιμεντόδρομο νότια του Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος οδηγεί στον παραποτάμιο δρόμο και στο εν λόγω τεχνικό, θα τοποθετηθεί πινακίδα για απαγόρευση της κυκλοφορίας προς Ρέθυμνο. Η πινακίδα θα τοποθετηθεί στη συμβολή του τσιμεντόδρομου με την επαρχιακή οδό Περάματος.

2. Στη συμβολή της δημοτικής οδού που οδηγεί στο τεχνικό με την επαρχιακή Περάματος (ψητοπωλείο Πετρόμυλος) θα τοποθετηθεί πινακίδα για απαγόρευση της κυκλοφορίας προς Πέραμα. Στο ίδιο σημείο θα τοποθετηθεί πινακίδα η οποία θα οδηγεί τα διερχόμενα οχήματα προς τη νότια παράλληλο του ΒΟΑΚ για κατεύθυνση προς Πέραμα.

3. Θα καλυφθούν προσωρινά όσες πινακίδες είναι αντίθετες με τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να ακολουθούν τη σήμανση και να σεβαστούν τις υποδείξεις του προσωπικού του αναδόχου εργολάβου, για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News