Ηράκλειο: Έκοψε στα δύο ο "απάτητος" δρόμος στα "Θαλασσινά" - Φταίει η βροχή ή η ποιότητα; (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Έκοψε στα δύο ο "απάτητος" δρόμος στα "Θαλασσινά" - Φταίει η βροχή ή η ποιότητα; (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πρώτη βροχή η άσφαλτος στα Θαλασσινά όπου ο Δήμος Ηρακλείου εκτελεί ανάπλαση και επρόκειτο να δώσει στην κυκλοφορία σκίστηκε στα δύο σαν χαρτί

Αυτή είναι η κατάρα των έργων! Καθυστερήσεις και κακοτεχνίες! Γιατί τι άλλο μπορεί να υποθέσει κάποιος όταν ένας απάτητος δρόμος "ξηλώνεται" με την πρώτη κακοκαιρία; Ο Δήμος Ηρακλείου εκτελεί εδώ και πολύ κλαιρό έργα ανάπλασης στα Θαλασσινά της Νέας Αλικαρνασσού και ενώ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έχουν καθυστερήσει για διάφορους λόγους (αρχαιολογία, προβλήματα και άλλα) αλλά κυρίως γιατί δεν τα "τρέχει" ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων όπως πρέπει. Στην προκειμένη περίπτωση όμως φαίνεται ότι δεν τα επιβλέπει και όπως πρέπει. Ο δρόμος, νεοασφαλτοστρωμένος, φούσκωσε και άνοιξε από την κακοκαιρία. Αυτό το έργο πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία οσονούπω. Προφανώς και δεν θα δοθεί πλέον αφού θα πρέπει να ξαναφτιαχτεί και να ξαναπληρωθεί. Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook o Βασίλης Κοκοτσάκης είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης και φυσικά δίνουν τροφή για σκέψη για το τι πάει λάθος με τα έργα στην πόλη του Ηρακλείου!

Στα “Θαλασσινά” με βάση τη σύμβαση δημιουργείται ένας νέος κοινόχρηστος χώρου πρασίνου, άθλησης, αναψυχής και συνάθροισης κοινού, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή καινούργιου δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων σύμφωνα με τα σχέδια της ΔΕΥΑΗ. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου με τελικό ποσό σύμβασης 602.417,12 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2021, τα έργα ξεκίνησαν με καθυστέρηση, περίπου τον Νοέμβριο εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα και σκελετοί ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχει παραδοθεί σε 12 μήνες δηλαδή από τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα θέλει φτιάξιμο ξανά ο δρόμος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News