Στο σκαμνί σήμερα ο πατροκτόνος των Καμινίων - Τον σκότωσε με μαχαίρι

Κρήτη
Στο σκαμνί σήμερα ο πατροκτόνος των Καμινίων - Τον σκότωσε με μαχαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 52χρονος κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει στην απολογία του πρωτοδίκως ότι δεν είχε αντίληψη της πράξης του, συμπληρώνοντας: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο»

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ένας 52χρονος άνδρας, ο οποίος τον Αύγουστο του 2018 είχε σκοτώσει τον ηλικιωμένο πατέρα του έξω από την πολυκατοικία όπου διέμεναν, στα Καμίνια Ηρακλείου.

Ας σημειωθεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει, το 2019, ποινή ισόβιας κάθειρξης στον πατροκτόνο, ο οποίος στην απολογία του τότε είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε αντίληψη της πράξης του, συμπληρώνοντας: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο».

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί στη συνοικία των Καμινίων. Πατέρας και γιος ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά σε διαφορετικά διαμερίσματα. Ο 52χρονος άνδρας, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που άρπαξε από την κουζίνα του σπιτιού του, τραυμάτισε θανάσιμα τον 80χρονο πατέρα του, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που ειδοποιήθηκαν, δεν άργησαν να εντοπίσουν τον 52χρονο, ο οποίος είχε καταφύγει στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, στα Καμίνια, όπου και συνελήφθη. Την ίδια ώρα, ο άτυχος 80χρονος ψυχορραγούσε... Γείτονες που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί βγήκαν στον δρόμο και είδαν τον ηλικιωμένο να κείτεται σε μια λίμνη αίματος, ζητώντας βοήθεια, όντας σε πολύ κακή κατάσταση. Οι τελευταίες στιγμές του 80χρονου, που έμελλε να βρει τον θάνατο από τα χέρια του μοναχογιού του, ήταν δραματικές.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο 52χρονος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 80χρονου πατέρα του. Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος ένοχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα. Απολογούμενος ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών, ο 52χρονος είχε υποστηρίξει ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε στον πατέρα του. Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν καλά, καθώς είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών.

«Δεν ήμουν καλά, δεν αντιλήφθηκα καν τι έγινε», ισχυρίστηκε τότε στο δικαστήριο ο 52χρονος. «Δεν ήξερα πού βρισκόμουνα», πρόσθεσε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο». Εξάλλου, κατά την απολογία του, ο 52χρονος είχε αναφερθεί και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε βιώσει, όπως είπε. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους διαπληκτισμούς που είχε με τον πατέρα του από νεαρή ηλικία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News