ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Αποδυναμώνονται σχολεία όπως των Ανωγείων και του Γαράζου

Κρήτη
ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Αποδυναμώνονται σχολεία όπως των Ανωγείων και του Γαράζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καθιστώντας σαφές πως εναντιώνεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου για την απόφαση τροποποίησης σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει, η Ειδική Αγωγή συνιστά ένα ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου διαμαρτύρεται έντονα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου για την απόφαση (26/10-10-2022) τροποποίησης σε τοποθετήσεις  εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν από τους συναδέλφους ώρες που κάλυπταν σε ένα σχολείο και τους ανατέθηκαν ώρες σε άλλα σχολεία. Οι τροποποιήσεις αυτές έγιναν αυθαίρετα, απροειδοποίητα και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των διαγνώσεων και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε σχολείου. 

Η ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως η Ειδική Αγωγή συνιστά έναν ευαίσθητο, τον πιο ευαίσθητο, τομέα της Εκπαίδευσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως νούμερα στο “myschool”. Ακόμη κι αν θέλαμε να υποθέσουμε πως υπάρχει νομικό πλαίσιο για τις τροποποιήσεις, πού ήταν αυτό όταν γινόντουσαν οι αρχικές τοποθετήσεις στην αρχή του σχολικού έτους; Κατά τη γνώμη μας, είναι υπηρεσιακά απαράδεκτο και παιδαγωγικά επιζήμιο να μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί σαν πιόνια έναν μήνα μετά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές τους. (Ενώ προκύπτει και η  πιθανή παράπλευρη συνέπεια να παραβιάζεται η σειρά στον πίνακα κατάταξης).  

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι αποδυναμώνονται σχολεία όπως των Ανωγείων και του Γαράζου, που πρώτα αυτά θα έπρεπε να στηριχτούν. Αν το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για την «αναβάθμιση του σχολείου» με τους συντονιστές και τους μέντορες αλλά κατά τα άλλα αφήνει μέσα Οκτώβρη τα σχολεία χωρίς καθηγητές, οι τοπικές Διευθύνσεις οφείλουν να διεκδικήσουν προσλήψεις και όχι να διαχειρίζονται τη μιζέρια εις βάρος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.  

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους και θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και όλων των συναδέλφων.  

  • Από το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου την ανάκληση της απόφασης 26/10-10-2022. 
  • Από τη ΔΔΕ Ρεθύμνου να απαιτήσει άμεση κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή. Σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρει συμπαραστάτες και συμμάχους. 
  • Από το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών χωρίς «εκπτώσεις». 

Καλούμε όλους τους φορείς που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς, λειτουργία Τμημάτων Ένταξης σε όλα τα σχολεία, προσθήκη τομέων στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και λύση του ζητήματος σχολικής στέγης. 

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News