Χερσόνησος: Νέες μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τι γίνεται με τα ρέματα (εικόνες)

Κρήτη
Χερσόνησος: Νέες μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τι γίνεται με τα ρέματα (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Χερσονήσου βρέθηκε για άλλη μια φορά να πλημμυρίζει και να καταστρέφονται περιουσίες

Μεγάλες είναι οι καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας του Σαββάτου και στον Δήμο Χερσονήσου. Ο Δήμος Χερσονήσου βρέθηκε για άλλη μια φορά να πλημμυρίζει και να καταστρέφονται περιουσίες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στην θάλασσα στην Ανάληψη. Τα νερά εισέβαλαν και σε καταστήματα και σπίτια. Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος κάνει λόγο για τεράστιες ζημιές στον Δήμο του με κατεστραμμένους δρόμους, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και σε ιδιωτικές περιουσίες.

Ωστόσο ο κ. Σέγκος βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση καθώς καλείται τώρα να απολογηθεί για τα ρέματα που δεν διευθετήθηκαν παρά το γεγονός ότι από την προηγούμενη πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2020 πέρασαν δύο χρόνια. Έτσι νιώθει την ανάγκη να δικαιολογήσει την χρονοκαθυστέρηση λέγοντας ότι αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με το μυαλό μας στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και στις οικογένειές τους στις οποίες εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στο δήμο Μαλεβιζίου, μετράμε τις πληγές μας και κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε προβλήματα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημιά στις περιουσίες τους και στο Δήμο Χερσονήσου.

Η ζημιά στις υποδομές μας μεγάλη σε οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης καθώς και πολύ μεγάλες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

Πρώτος στόχος να καταγράψουμε τις ζημιές, να αποκαταστήσουμε τις βλάβες και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, ενώ σε δεύτερο χρόνο τις επόμενες μέρες θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου σε συνεργασία τόσο με τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Περιφέρεια Κρήτης και το υπουργείο υποδομών, να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στα αναγκαία έργα οριοθέτησης διευθέτησης ρεμάτων και ποταμών.

Χωρίς αυτά τα έργα ο κίνδυνος από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι συνεχής.

Παράλληλα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι παραλείψεις και αβελτηρίες δεκαετιών δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν στο διάστημα ολίγων ετών.

Οι μελέτες που απαιτούνται αλλά και τα σχέδια πόλης που πρέπει μετά να υλοποιηθούν, γνωρίζουν όλοι ότι απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα και θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Όλοι μαζί πρέπει να δούμε που υπάρχουν τα προβλήματα και από κοινού με αμοιβαία κατανόηση και υποχωρήσεις να προτείνουμε τις αναγκαίες μελέτες και έργα, τα οποία να υλοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το συντομότερο δυνατό.

Είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα στελέχη της υπηρεσίας καθημερινότητας και της πολιτικής προστασίας που βρίσκονται νυχθημερόν στους δρόμους και στα σπίτια των ανθρώπων για να βοηθήσουν, καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μανώλη Καλαϊτζάκη και στελέχη της Δημοτικής αρχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News