Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,48 ευρώ η μέση τιμή για την Κρήτη - Αναμένεται πτώση κατά 5 λεπτά

Κρήτη
Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,48 ευρώ η μέση τιμή για την Κρήτη - Αναμένεται πτώση κατά 5 λεπτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανασης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες κυμαίνεται από 1,42 έως και 1,48 ευρώ το λίτρο όμως στο Ηράκλειο πιάνει 1,50 ευρώ

Με αυξημένη τιμή σε σχέση με πέρυσι άρχισε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην Κρήτη.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανασης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες κυμαίνεται από 1,42 έως και 1,48 ευρώ το λίτρο με τους καταναλωτές να εκφράζουν συγκρατημένο ενδιαφέρον ενώ και οι πρώτες παραγγελίες είναι σε σχετικά μικρότερες ποσότητες συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια.

Με τιμή εκκίνησης αυξημένη κατά 25% σε σχέση με τον περσινό χειμώνα, άρχισε από τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κρήτης η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Από 1,15 ευρώ το λίτρο που ήταν η τιμή του τον Οκτώβριο του 2021, φέτος κυμαίνεται από 1,42 μέχρι 1,48 .

Την Παρασκευή, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων η τιμή εκκίνησης ήταν για τα Χανιά στα 1,42 ευρώ, για το Ρέθυμνο 1,47 ευρώ το λίτρο για το Ηράκλειο στο 1,48 ευρώ και για το Λασίθι 1,40.

Από σήμερα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων Γ. Δρακάκη αναμένεται πτωτική πορεία στο 1,43 μπορεί και 1,40. Οι τιμές θα είναι σταθερές για μια εβδομάδα λόγο διεθνών τιμών. "Ευελπιστούμε να σταθεροποιηθούν πραγματικά και ο κόσμος να ξέρει πόσο θα αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης" σημειώνει ο κ. Δρακάκης.

Στην ενδοχώρα του Ηρακλείου σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης βενζινοπών του νομού Λυκούργο Σαμόλη, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να φτάσει το 1,50 ευρώ το λίτρο.

Σε δήλωσή του ο  Πρόεδρος Ένωσης Βενζινοπωλών Ηρακλείου  Λυκούργος Καλλέργης αναφέρει ότι υπάρχει το μεταφορικό κόστος και είναι διαφορετική η τιμολόγηση. "Από κει και πέρα εμείς είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε και για μικρές ποσότητες, δεν θα αφήσουμε κανένα να κρυώνει" λέει ο κ. Καλλέργης.

Οι πολίτες σε ολόκληρη την Κρήτη θα πρέπει να απευθύνονται σε πρώτη φάση διερευνητικά στα πρατήρια υγρών καυσίμων ενώ ένα σημαντικό ποσοστό προχώρησε ήδη σε προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, σε μικρότερες πάντως ποσότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «MyΘΕΡΜΑΝΣΗ» προκειμένου οι δικαιούχοι, με βάση τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και με βάση συγκεκριμένα περιουσιακά κριτήρια να υποβάλλουν αίτηση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News