Κρήτη

Ηράκλειο: 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στα Λιοντάρια

Μεταξύ άλλων διεκδικούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άρση των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενίσχυση της ΠΦΥ, αύξηση μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια, ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας. 

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: 

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική στο χώρο της Υγείας. 3 χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει "πρόσθετα μέτρα" για την "ενίσχυση" του ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση δήθεν των "εκτάκτων" αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν "προσθέτουν προσωπικό". Αντί να μονιμοποιηθούν, ξανά - "προσλαμβάνονται" οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, "προσλαμβάνονται" συνταξιούχοι γιατροί. Συνεχίζονται οι μετακινήσεις. Οι 3720 θέσεις μονίμων νοσηλευτών που προκηρύχτηκαν αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Κύμα παραιτήσεων εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών. Συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο, πολλά από τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Όπως το κέντρο πήξης και πρόληψης μεσογειακής αναιμίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο (τμήμα αναφοράς για όλη την Κρήτη), η Παιδοψυχιατρική Κλινική κ.α.

Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας.

Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε!

Το πρόσφατο παράδειγμα στο Νοσοκομείο "Αγία Σοφία" δείχνει τον δρόμο. Οι συνάδελφοί μας ξεσηκώθηκαν, απέργησαν μαζικά, οργάνωσαν κοινές κινητοποιήσεις με το "Παίδων Αγλαΐα Κυριακού" και το "Παίδων Πεντέλης", με αποτέλεσμα να στριμώξουν κυβέρνηση και διοικήσεις και να επιβάλουν μόνιμες προσλήψεις.

Είναι απάντηση σε όσους καλλιεργούν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων για να καλλιεργήσουν στάση αναμονής και ανοχής.

Καλούμε όσους συναδέλφους αμφιβάλλουν για τη δύναμη που έχουμε αν ξεσηκωθούμε, να αναρωτηθούν. Αν οι αγώνες μας δεν τους φοβίζουν γιατί ενισχύεται η καταστολή και ο αυταρχισμός; Γιατί σέρνουν στα δικαστήρια όποιον αγωνίζεται; Γιατί έχουμε ρεκόρ ποινικοποιήσεων των αγώνων; Γιατί όχι μόνο εδώ, αλλά και στις άλλες χώρες της ΕΕ ψηφίζουν απεργοκτόνους νόμους; Όπως η κυβέρνηση της Φινλανδίας που ψήφισε νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία στους υγειονομικούς κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Νόμος για την ασφάλεια των ασθενών".

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους συναδέλφους μας υγειονομικούς στις άλλες χώρες που βγαίνουν στους δρόμους, διεκδικούν και πετυχαίνουν νίκες.

απεργούμε όλες και όλοι στην 24ωρη παν υγειονομική απεργία την πέμπτη 20 Οκτώβρη και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στα λιοντάρια στις 12:00.

Τα αιτήματά τους

Οι εργαζόμενοι στο χώρο διεκδικούν:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Άρση των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς!
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!
  • Ενίσχυση της ΠΦΥ!
  • Αύξηση μισθών! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!
  • Καμία υποβάθμιση των πτυχίων των νέων ιατρών!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια