Σκυλακάκης απο Χανιά: Δημοπρατούνται ποδηλατοδρόμιο και αστική ανάπλαση

Κρήτη
Σκυλακάκης απο Χανιά: Δημοπρατούνται ποδηλατοδρόμιο και αστική ανάπλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες στο δημαρχείο Χανίων μετά από σύσκεψη των δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθούν τα έργα αποκατάστασης του ολυμπιακών προδιαγραφών ποδηλατοδρομίου Χανίων στα Καθιανά Ακρωτηρίου και η μεγάλη αστική ανάπλαση τριάντα οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης, με προϋπολογισμό δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στο δημαρχείο Χανίων μετά από σύσκεψη των δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Εξερχόμενος, ο κ. Σκυλακάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δύο έργα που όπως τόνισε ξεκινούν άμεσα ενώ υπογράμμισε πως κατά την εκτίμηση του «τα Χανιά θα είναι μια περιοχή που θα αξιοποιήσει με πολύ ικανοποιητικό τρόπο αυτούς τους πόρους. Είναι πολύ σημαντικό γιατί η ισχυρή ανάπτυξη που έχει η περιοχή και αυτή που θα ακολουθήσει, χρειάζεται και επενδύσεις στις υποδομές της».

Διαβάστε επίσης:

Σκυλακάκης από Χανιά: «Η Ελλάδα δεν θα έχει ύφεση»

Στο Δημαρχείο Χανίων την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης

Για τα δύο μεγάλα έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης εκκρεμούν οι τελικές εγκρίσεις από  το Υπουργείο Οικονομικών που σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, είναι θέμα χρόνου. «Τι επόμενες ημέρες περιμένουμε το πράσινο φως από το Υπουργείο για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση των συγκεκριμένων έργων τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τον τόπο» είπε ο κ. Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι πέρα από αυτά, ο δήμος Χανίων έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των τριών εκατομμυρίων καθώς και στο πρόγραμμα Οδικής ασφάλειας με προϋπολογισμό τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

«Όλοι οι δήμοι έχουμε κοινή αγωνία πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουν προσφερθεί τόσο στο κομμάτι διαχείρισης των Δ.Ε.Υ.Α. όσο και σε άλλα θέματα που αφορούν στη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους δήμους» είπε ο δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε: «Είμαστε σε αναμονή για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους, να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα μας και να απαντήσουμε και σε όλο αυτό το ενεργειακό κόστος το οποίο ταλανίζει τους δήμους».

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής υπογράμμισε ότι σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας έχουν ενταχθεί έργα οδικής ασφαλείας σαράντα εκατομμυρίων ευρώ ενώ την ίδια στιγμή τρέχουν οι διαδικασίες για την ένταξη τριάντα έξι δημοσίων κτηρίων στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα». Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων σημειώνοντας πως έχουν εξασφαλιστεί είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι ενεργειακές τους ανάγκες. Ο κ. Καλογερής έθεσε στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και το θέμα της κατασκευής σταθμού κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Σούδας , έργο για το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο Χανίων, οι δήμαρχοι Καντάνου Σελίνου, Πλατανιά, Σφακίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Προηγήθηκε κατ ιδίαν συνάντηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News