«Γονατίζουν» τα νοικοκυριά οι νέες αυξήσεις - Έρχονται ανατιμήσεις σε ψωμί και κρέας (βίντεο)

Κρήτη
«Γονατίζουν» τα νοικοκυριά οι νέες αυξήσεις - Έρχονται ανατιμήσεις σε ψωμί και κρέας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρτοποιοί και κρεοπώλες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις

Το νέο κύμα ακρίβειας γονατίζει τα νοικοκυριά ενώ σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, επαγγελματίες τόσο στον χώρο των αρτοποιών όσο και κρεοπωλών αδυνατούν να πληρώσουν όχι μόνο τα πάγια τους έξοδα αλλά και τους διπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος σε χρονικό διάστημα ενός μήνα!

Ενδεικτικά, 2.000 ευρώ από 1.000 ευρώ , καλείται να πληρώσει Ιδιοκτήτης παραδοσιακού φούρνου στο Ηράκλειο για την μηναία κατανάλωση ρεύματος, πέρα από τις αυξήσεις φωτιά στις πρώτες ύλες, όπως η ζάχαρη , η τιμή της οποίας αυξήθηκε κατά 10% μέσα σε δύο ημέρες και με την τιμή της μαγιάς να εκτοξεύεται κατά 30% μέσα σε λίγες ημέρες!

Την ίδια ώρα, ως προέκταση των παραπάνω, οι αρτοποιοί εκτιμούν ότι είναι μονόδρομος οι αυξήσεις στο ψωμί, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη του κλάδου, θα υπάρξουν νέα λουκέτα σε παραδοσιακούς φούρνους οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά από την ενεργειακή κρίση, τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου.

Το καλάθι της νοικοκυράς αδειάζει συνεχώς, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Και στα Κρεοπωλεία, οι τιμές είναι ανοδικές στο μοσχάρι, στο κοτόπουλο και σε άλλα είδη κρέατος, με την κίνηση να έχει μειωθεί αισθητά.

Αρκετοί καταναλωτές έβγαλαν από τη πρίζα τους καταψύκτες καθώς αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα, κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία.

Για μη διαχειρίσιμη κατάσταση σε ότι αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος στα Κρεοπωλεία κάνουν λόγο επαγγελματίες, οι οποίοι αντικρίζουν αυξήσεις άνω του 60%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News