Πρόεδρος ΔΕΥΑΗ: «Ζητώ συγγνώμη, κακώς συνεχίστηκαν τα έργα Σάββατο» - Πότε θα τρέξουν νερό οι βρύσες (βίντεο)

Κρήτη
Πρόεδρος ΔΕΥΑΗ: «Ζητώ συγγνώμη, κακώς συνεχίστηκαν τα έργα Σάββατο» - Πότε θα τρέξουν νερό οι βρύσες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε ότι κακώς συνεχίστηκαν τα έργα Σαββατοκύριακο καθώς είχε αδειάσει ο κεντρικός αγωγός που δέχεται το νερό του Αποσελέμη

Επιβεβαίωσε πλήρως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης το ρεπορτάζ του neakriti.gr ότι η διακοπή του νερού στον Μασταμπά οφείλεται στα έργα που δεν τελείωσαν εντός προγραμματισμού όπως είχε ανακοινωθεί αλλά συνεχίστηκαν και το Σάββατο.

Ο κ. Βουρεξάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε ότι κακώς συνεχίστηκαν τα έργα Σαββατοκύριακο καθώς είχε αδειάσει ο κεντρικός αγωγός που δέχεται το νερό του Αποσελέμη και ο οποίος βρίσκεται στην Ούλωφ Πάλμε.

Έτσι δεν υπήρχε νερό μιας και τα έργα συνεχίζονται για να τροφοδοτηθούν τα σπίτια στον Μασταμπά, το Ατσαλένιο, στου Κορώνη Μαγαρά και τη Θέρισσο. Είπε ότι ήταν κακός προγραμματισμός και πως δεν αποκλείεται αν δεν υπάρχει και κάποιο άλλο τεχνικό πρόβλημα την Κυριακή σταδιακά να αρχίσει το νερό να τρέχει στον αγωγό και τα σπίτια σιγά-σιγά να αρχίσουν να υδροδοτούνται.

Ωστόσο μέχρι να γεμίσει ο κεντρικός αγωγός και να γίνει διανομή σε όλα τα σπίτια αναμένεται ότι θα χρειαστεί να περάσουν πάρα πολλές ώρες. Σε ό,τι αφορά τη διακοπή υδροδότησης στις Δυτικές Συνοικίες ο κ. Βουρεξάκης είπε ακριβώς αυτό που έγραψε το neakriti.gr από το πρωί του Σαββάτου ότι λόγω τεχνικού προβλήματος που προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΗ διεκόπη η λειτουργία των γεωτρήσεων ωστόσο από το απόγευμα του Σαββάτου άρχισαν να τρέχουν 400 κυβικά από τον αγωγό την ώρα και πως μέχρι το πρωί της Κυριακής εκτιμάται η πλήρης υδροδότηση Δειλινών, Τριών Βαγιών και Εσταυρωμένου. 

Ωστόσο οι κάτοικοι των περιοχών πέριξ του Μασταμπά ζουν με τον εφιάλτη της έλλειψης νερού και αγοράζουν σωρηδόν βυτία νερού που κοστίζουν 35 ευρώ το κυβικό προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Για το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΗ ο κ. Βουρεξάκης είπε ότι τις καθημερινές είναι δύο άτομα αλλά το Σάββατο μόνο ένας υπάλληλος και δεν προλαβαίνει να απαντάει προσθέτοντας ότι λόγω του προβλήματος ο φόρτος των κλήσεων ήταν τεράστιος προς τη ΔΕΥΑΗ και το ένα άτομο δεν επαρκούσε για να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News