Ηράκλειο: Από Τρίτη και βλέπουμε... νερό στις βρύσες - Αγοράζουν βυτία 35 ευρώ το κυβικό

Κρήτη
Ηράκλειο: Από Τρίτη και βλέπουμε... νερό στις βρύσες - Αγοράζουν βυτία 35 ευρώ το κυβικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νερό στις βρύσες τους από την περασμένη Τρίτη, με την ΔΕΥΑΗ να διαβεβαιώνει ότι άνοιξε το νερό

Με βυτία φέρνουν νερό στα σπίτια τους οι Ηρακλειώτες που έχουν ξεμείνει για 5η ημέρα χωρίς νερό είτε λόγω βλάβης είτε λόγω έργων της ΔΕΥΑΗ.

Στην περιοχή Μασταμπά και Ατσαλένιου οι βυτιοφορείς δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες πουλώντας χρυσάφι το κυβικό. Η τιμή φτάνει τα 35 ευρώ! Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΗ διαβεβαιώνει ότι άνοιξε το νερό αλλά και βρύση δεν τρέχει!

Απλώς οι υπάλληλοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νερό θα επανέλθει παντού από Τρίτη και μετά. Μάλιστα ένα τέτοιο ενδεχόμενο θορύβησε πολύ κόσμο και άρχισε τις παραγγελίες με βυτία.

Στο μεταξύ νερό δεν έχουν και οι Δυτικές Συνοικίες. Ήδη διψάει η περιοχή πέριξ της οδού Χριστομιχάλη Ξυλούρη όπως αναφέρουν καταγγελίες πολιτών στο neakriti.gr.

Η γενική διακοπή όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι τους έχει φέρει αντιμέτωπους με την απόγνωση αφού μέχρι για τις καθημερινές ανάγκες τους όπως πλύσιμο χεριών ή ακόμη και την τουαλέτα χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό! Μάλιστα σε άλλες περιπτώσεις χρειάστηκε να καθαριστούν με μωρομάντηλα!

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ είχε ανακοινώσει ότι θα διέκοπτε τη γενική υδροδότηση από την περασμένη Τρίτη ως και το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, στις περιοχές του Μασταμπά λόγω έργων αντικατάστασης δικτύου όμως και χθες Παρασκευή, τα μηχανήματα και συνεργεία δεν είχαν τελειώσει στις περιοχές Κορώνη και συνεπώς η υδροδότηση δεν ήταν δυνατόν να επανέλθει αφού όλες οι ανωτέρω περιοχές Μασταμπάς, Θέρισσος, Ατσαλένιο και Κορώνη είναι συνδεδεμένες με ενιαίο δίκτυο για αυτό και χρειάστηκε ταυτόχρονη διακοπή του νερού για τα έργα.

Παρ' όλα αυτά η ΔΕΥΑΗ από χθες Παρασκευή, ενημερώνει άτυπα, χωρίς επίσημη ανακοίνωση ότι προέκυψε βλάβη για αυτό δεν επανήλθε το νερό κάμπτοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και προϊδεάζοντας για νέα ταλαιπωρία. Αντίθετα εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν θα έχουν νερό οι περιοχές των δυτικών συνοικιών όπως Εσταυρωμένος, Τρεις Βαγιές, Δειλινά, Αϊ Γιάννης Χωστός με ευθύνη αυτή τη φορά της ΔΕΗ που εκτελεί έργα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από την Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης απαραίτητων τεχνικών εργασιών που εκτελούνται από τη ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Μύρωνα, ενδέχεται να δημιουργηθούν  προβλήματα ομαλής διανομής νερού στις παρακάτω περιοχές:

  • Άγιος Ιωάννης Χωστός - Τρεις Βαγιές
  • Εσταυρωμένος
  • Περιοχή Κολυμβητηρίου
  • Περιοχή Νέος κόσμος

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) ή και στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ».

Η βλάβη στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, φαίνεται χαρακτηριστικά στην φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ταξιάρχης Μουντράκης, ο οποίος αναφέρει στη λεζάντα της δημοσίευσης ότι η βλάβη υπάρχει εδώ και ένα μήνα στο συγκεκριμένο σημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News