Λασίθι: Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η πορεία των Ιεραπετριτών προς την ΥΠΕ Κρήτης

Κρήτη
Λασίθι: Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η πορεία των Ιεραπετριτών προς την ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ιεραπετρίτες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους και στις πλατείες απαιτώντας να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο τους και να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές , ώστε να εφημερεύουν 30 μέρες το μήνα, με πρώτη την Παθολογική που υπολειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια

Αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, να πραγματοποιηθεί η πορεία διαμαρτυρίας προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης την ερχόμενη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, όπως προτάθηκε από τους διαδηλωτές τη βραδιά του Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου  στην πλατεία Ηρώων.

Οι Ιεραπετρίτες κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους και στις πλατείες, απαιτώντας να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο τους  και να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές , ώστε να εφημερεύουν 30 μέρες το μήνα,  με πρώτη την Παθολογική που υπολειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια.

Εδώ και καιρό η Παθολογική κλινική που έχει μείνει μόνο με τον διευθυντή της δεν εφημερεύει,  στηρίζοντας μόνο την κλινική covid  με τον έναν παθολόγο, έναν ΩΡΛ και δυο πνευμονολόγους.

Όλοι οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα παθολογικά προβλήματα υγείας διακομίζονται καθημερινά για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου , με την ταλαιπωρία συνοδών και ασθενών να είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Τα δε ασθενοφόρα του Τομέα ΕΚΑΒ  Ιεράπετρας κάνουν κυρίως διακομιδές προς το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μετά την πρώτη εξέταση και την εκτίμηση των περιστατικών από τους γενικούς ιατρούς των  εξωτερικών ιατρείων(ΤΕΠ)στην Ιεράπετρα.

Την περασμένη Τετάρτη για παράδειγμα  τα ασθενοφόρα του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, έκαναν 5 διακομιδές προς την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η οποία έχει όλα τα κρεβάτια της γεμάτα ασθενείς από όλο το Νομό Λασιθίου.

 «Θέλουμε το νοσοκομείο μας»

Με το συλλαλητήριο της 29 του Σεπτέμβρη, ο κόσμος της Νοτιοανατολικής Κρήτης έστειλε το μήνυμα του: «Θέλουμε το Νοσοκομείο που δικαιούμαστε. Λειτουργικό και πλήρως στελεχωμένο» Εξέφρασε απογοήτευση και θυμό για την περιφρόνηση μιας ολόκληρης περιοχής με τον τρόπο αντιμετώπισης του Νοσοκομείου τόσα χρόνια.

«Στο συλλαλητήριο μας τονίστηκε από τον κόσμο  η σημασία του  Νοσοκομείου μας για την επιβίωση του τόπου. Η εντολή του ήταν σαφής. Με μπροστάρηδες τον Μητροπολίτη μας και τον Δήμαρχο συνεχίζουμε τον αγώνα με πορεία στην Υ.ΠΕ. Κρήτης την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Καταθέτουμε το αίτημα για γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ζητούμε την αποκατάσταση της αδικίας που συσσωρεύθηκε εις βάρος μας. Και δεν αποχωρούμε αν δεν εξασφαλιστούν δεσμεύσεις στο δίκαιο αίτημα μας.

Η πορεία μας στην ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου. Η συγκέντρωση για να ξεκινήσουμε την πορεία μας, θα γίνει στο νέο πάρκο αναψυχής «ΜΙΝΩΣ» στις 9:30 το πρωί. Από κει θα  ξεκινήσουμε με πούλμαν και ΙΧ όλοι μαζί. Όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα.

Θα υπάρχουν όμως και πούλμαν για εξυπηρέτηση. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει. Η πορεία μας για να φέρει αποτέλεσμα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική.

Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε το Νοσοκομείο μας, να σώσουμε τις ζωές μας και τον τόπο μας. Στα τηλέφωνα 6972995555 και 6939907748 μπορείτε να δηλώνετε όσοι δεν έχετε μέσον και επιθυμείτε να μεταβείτε μαζί μας με πούλμαν», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την υπογραφή του προέδρου του Συλλόγου κ Ανδρέα Μαμαντόπουλου και της γραμματέως κ Πόπης ΔασκαλάκηΟ 

Ο δήμος Ιεράπετρας μπαίνει μπροστά στους αγώνες για το νοσοκομείο

Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας αποτελούσε και αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα , για το  Δήμο Ιεράπετρας και προσωπικά για τον Δήμαρχο κ Θεοδόση Καλαντζάκη.

«Από την πρώτη στιγμή η στάση μας ήταν ξεκάθαρη. Δεν παίξαμε ποτέ με τις λέξεις και ούτε διστάσαμε να εκφράσουμε τη θέση μας. Δεν αλλάξαμε άποψη και συμπεριφορά. Βάλαμε και βάζουμε πάνω από όλα το καλό του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Πάγια θέση  μας είναι ότι το θέμα του Νοσοκομείου δεν είναι πεδίο άσκησης μικροπολιτικής ή αντιπολιτευτικής πρακτικής. Δεν έχει παραταξιακά ή κομματικά χρώματα.

Βιώνουμε  τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και του ιατρικού κόσμου για την τύχη του.

Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε για την Ιεράπετρα ένα Νοσοκομείο που να στηρίζει την ανάπτυξη της Ιεράπετρας και όχι ένα Κέντρο Υγείας.

Θέλουμε ένα Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ζητάμε από την Κυβέρνηση την υλοποίηση όλων των υποσχέσεών της για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ζητάμε την άμεση χρηματοδότηση των προμηθειών, των μελετών και των έργων που χρειάζονται, προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν.

Διεκδικούμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος της Ιεράπετρας να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλους τους τομείς και στον τομέα της υγείας να μην υπάρχει η απαιτούμενη πρόοδος.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί δίνοντας μάχη τόσο στην 7η ΥΠΕ όσο και στα Υπουργεία, αν χρειαστεί. Πρέπει όλοι μας να εξακολουθήσουμε να παραμένουμε ενωμένοι με μοναδικό μας σκοπό την αναβάθμιση  του Νοσοκομείου μας, μας είχε δηλώσει ο κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Την πρόσληψη αναισθησιολόγων ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας

Στο μεταξύ ην προκήρυξη συνολικά 63 θέσεων αναισθησιολόγων για νοσοκομεία όλης της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Ανάμεσα σε αυτές προβλέπονται και έξι για τα  νοσοκομεία της Κρήτης με τις δύο απ’ αυτές για δυο  νοσοκομεία του  Νομού Λασιθίου.

Από μια θέση Επιμελητή Β΄ προκηρύσσεται για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου και οι υπόλοιπες θέσεις  αφορούν τα Νοσοκομεία Ρεθύμνου, Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News