Κρήτη

Κόβουν ελιές για…. εκδίκηση! – Ιστορίες από την «άγρια» Κρήτη (εικόνες)

Οι κτηματικές διαφορές πολλές φορές οδηγούν σε τέτοιες ενέργειες εκδίκησης όπως να χαλάσει ο ένας τις ελιές του άλλου!

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό κοπής ελαιώνων στην Κρήτη όπως η περίπτωση του γνωστού Ηρακλειώτη που αποκάλυψε χθες το neakriti.gr σε χωριό του Ηρακλείου.

Φαίνεται ότι η πρακτική αυτή αποτελεί μια ιδιότυπη πρακτική που ενδημεί μεταξύ κάποιων περιοχών και την ακολουθούν πιστά στο νησί μαζί με όλα τα συμπαρομαρτούντα όπως τραμπουκισμούς, 4Χ4, όπλα, παράνομες καλλιέργειες και όλα τα συναφή.

Οι κτηματικές διαφορές πολλές φορές οδηγούν σε τέτοιες ενέργειες εκδίκησης όπως να χαλάσει ο ένας τις ελιές του άλλου!

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε ήταν ΄πριν λίγες ημέρες σε κεφαλοχώρι του Ηρακλείου όπου ο ιδιοκτήτης βρήκε τις ελιές του κομμένες με ξυλοκοπτικό!

Το θέμα ανέδειξε το neakriti.gr δημοσιεύοντας και φωτογραφίες από το χωράφι του γνωστού Ηρακλειώτη ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Φαίνεται καθαρά ότι επρόκειτο για μια μαφιόζικη ενέργεια αφού του έκοψαν τις ελιές αλλά δεν πήραν τα ξύλα, οπότε στόχος των δραστών δεν ήταν τα καυσόξυλα

Για παράδειγμα για μέρα νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι άγνωστοι έκοψαν 40 ελιές ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου στον Σκαφιδαρά όχι αυτή τη φορά από εκδίκηση αλλά για καυσόξυλα, είτε να τα αποθηκεύσουν για τον χειμώνα είτε και να τα πουλήσουν φέτος που πιάνουν τιμή και όλοι αναμένεται να στραφούν για θέρμανση σε αυτά λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας στο πετρέλαιο.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ένας άλλος άνθρωπος στον Σκινιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας βρήκε το λιόφυτό του κατεστραμμένο.

Συγκεκριμένα του είχαν κόψει από τη ρίζα 27 ελαιόδεντρα. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες δεν πήραν τα ξύλα οπότε τα κίνητρα δεν είχαν να κάνουν με την κλοπή ή τα καυσόξυλα.

Μερικά χρόνια πριν, το 2017 ένα ζευγάρι στη Μίλατο βρήκε κομμένες 64 ελιές.

Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι από τις 64 ελιές που κόπηκαν σύριζα οι 60 βρίσκονται όλες μαζί σε περιφραγμένο χωράφι, ενώ οι άλλες 4 ήταν μόνες τους σε διαφορετικό σημείο λίγο πιο πάνω από το χωράφι και αυτές θεωρήθηκαν ότι δεν του ανήκουν και δεν τα έκοψαν. Το 2016 το ίδιο ζευγάρι είχε ξαναβρεί 35 ελαιόδεντρα κομμένα σύριζα.

Το 2018 σημειώθηκε στο Μοχό ένα άλλο περίεργο περιστατικό. Εκεί ένας ιδιοκτήτης βρήκε το αμπέλι του κομμένο με αλυσοπρίονο. Μαλιστα τότε ο ιδιοκτήτης είχε πει ότι του έκοψαν τις κουρμούλες από τη ρίζα και πως προσπαθούσε επί 4 χρόνια να τις μεγαλώσει κουβαλώντας νερό με τις κανίστρες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια