Μυλοπόταμος: Τώρα στον εισαγγελέα ο πατέρας, οι δύο γιοι και ο συνεργός για τα 47 κιλά χασίς (εικόνες)

Κρήτη
Μυλοπόταμος: Τώρα στον εισαγγελέα ο πατέρας, οι δύο γιοι και ο συνεργός για τα 47 κιλά χασίς (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών προχώρησαν στη σύλληψη ενός 51χρονου αλλά και των δύο γιών του

Στον εισαγγελέα κατέφθασαν σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το πρωί οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τα 47 κιλά χασίς που εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Πρόκειται για... οικογενειακή υπόθεση, καθώς στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου προχώρησαν, στον Μυλοπόταμο, στη σύλληψη ενός 51χρονου άνδρα, αλλά και των δύο γιων του. Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν ακόμη άνδρα ηλικίας 41 ετών, ο οποίος φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το προηγούμενο διάστημα η Δίωξη Ναρκωτικών Ρεθύμνου είχε συλλέξει σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τη δράση ομάδας ατόμων που δραστηριοποιείτο στη «διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών». Ως εκ τούτου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Οκτωβρίου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου. Απολογισμός ήταν η σύλληψη τεσσάρων ανδρών, αλλά και ο εντοπισμός ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης άνω των 47 κιλών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική αστυνομική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη, το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκαν από αστυνομικούς ο 51χρονος Κρητικός να επιβαίνει σε Ι.Χ. μαζί με έναν 41χρονο ντόπιο, σε περιοχή του Μυλοποτάμου. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν ακόμη την παρουσία των γιων τού 51χρονου (25 και 26 ετών), οι οποίοι φέρονται να... συνόδευαν το αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο πατέρας τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι νεαροί επέβαιναν σε δύο διαφορετικά φορτηγάκια. Το ένα εξ αυτών προπορευόταν του Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν ο 51χρονος και ο 41χρονος, ενώ το δεύτερο το ακολουθούσε, «ελέγχοντας για ενδεχόμενη αστυνομική παρουσία».

Το «κομβόι» μετέβη τελικά σε ερημική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου οι εμπλεκόμενοι φέρονται να απέκρυψαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθησε έρευνα στον εν λόγω χώρο από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έβγαλαν «λαβράκι»!

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου εντόπισαν, μέσα σε πυκνή βλάστηση, συνολικά 10 σακούλες, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες. Όπως διαπιστώθηκε, οι σακούλες περιείχαν συνολικά 47 κιλά και 178 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκε την Τετάρτη, το πρωί με τη συνδρομή αστυνομικών του ΤΑΕ Ρεθύμνου και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου.

Η Αστυνομία προέβη σε εκτεταμένες έρευνες τόσο στα σπίτια, όσο και στα οχήματα των τεσσάρων ανδρών. Όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν επιπρόσθετα 36,9 γραμμάρια κάνναβης, ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του, 33 φυσίγγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, αλλά και το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από τη «διακίνηση ναρκωτικών ουσιών». Όλα τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ, επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως «μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος».

Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) (05/10/2022) το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και εξελίχθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών-μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση κάνναβης, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News