Χανιά: Κατέπλευσε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Κατέπλευσε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη ναυτική βάση της Σούδας θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα - Καθημερινά θα βγαίνουν στην πόλη των Χανίων για αναψυχή 3.500 άτομα, μέλη του πληρώματος

Στην προβλήτα Κ14 του Μαραθίου, στη ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα, κατέπλευσε  σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το πρωί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους», γνωστό ως «Εκδικητής».

Το μεγαθήριο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που πήρε το όνομά του από τον 41ο πρόεδρο της Αμερικής, με πλήρωμα που φτάνει τις 3.500 και άλλες 2.500 ιπτάμενους, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Το “USS George Η.W. Bush” φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F18 Hornet, ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα ραντάρ και ελικόπτερα, ενώ μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα τριάντα κόμβων, χάρη στους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει και οι οποίοι του επιτρέπουν να λειτουργεί αδιάκοπα επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό!

Το συνολικό μήκος του είναι 333 μέτρα, ενώ διαθέτει 20 ορόφους πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και στο κατάστρωμά του χωράει σε οριζόντια θέση το Empire State Building, που είναι από τους ψηλότερους ουρανοξύστες του κόσμου.

Στη ναυτική βάση της Σούδας θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Καθημερινά θα βγαίνουν στην πόλη των Χανίων για αναψυχή 3.500 άτομα, μέλη του πληρώματος.

Το αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει ξανά στη Σούδα το 2017. Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου εισήλθε στη Μεσόγειο αντικαθιστώντας το “USS Harry Truman”, ως επικεφαλής της πολεμικής δύναμης Carrier Strike Group 10 με στόχο - όπως αναφέρεται επισήμως - την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά επί της ουσίας για να επιχειρεί στο «μέτωπο» της Ουκρανίας και να επιτηρεί τα πλοία και υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού που βρίσκονται στη Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News